Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Stephen Hawking is ‘Intel inside’

Stephen Hawking is ‘Intel inside’
Ger
  • Op 24 september 2014

Ik word doorgaans vrij moe van bekende mensen die shit aan de man proberen te brengen. Samsung heeft er een sport van gemaakt zoveel mogelijk A- B- of zelfs C-sterren voor hun producten in te huren. Uit mijn hoofd: Jandino Asporaat voor laptops, Carice van Houten voor tablets en Doutzen Kroes voor smartphones. Voegt allemaal niet veel toe. Totdat iemand als Stephen Hawking wordt ingehuurd. 

Of liever: uitlegt wat voor hem voordelen van nieuwe technieken van – in dit geval –  Intel zijn. Mochten jullie niet weten wie Stephen Hawking is; dat is een Engelse natuurkundige en kosmoloog, die lijdt aan de spierziekte ALS. Voor de duidelijkheid: dat is die ziekte waar jullie massaal ijskoud water voor over jullie hoofd gooiden.

Hawking kan inmiddels niet meer praten, amper bewegen en heeft 24 uur per dag verzorging nodig. Toch geeft hij lezingen, en schrijft hij hele boeken vol. Hoe? Door gebruik te maken van nieuwe technologie. En dat is ronduit indrukwekkend. Zijn lijf begeeft het langzaam, maar zijn geest werkt op volle toeren. Alles om toch zo normaal mogelijk te leven.

Daarom heeft Hawking zich nu gelieerd aan Intel, dat bezig is met een connected wheelchair. Een rolstoel boordevol nieuwe, innovatieve techniek. I’m Intel Inside, grinnikt de kosmoloog in onderstaande video. Klikken en kijken!