Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Koken met de LG G4 [video]

Koken met de LG G4 [video]
Ger
  • Op 3 juli 2015

Vergeet Cas Spijkers. Vergeet Gordon Ramsay. Vergeet die dikke waarvan iedereen de naam niet weet, maar die wel altijd zo loopt te zeiken in van die programma’s. Draadbreuk.nl is het nieuwste platform om lekker te eten! Check onze LG G4 testvideo en je snapt waarom.

Draadbreuk maakt gekke filmpjes. Dat doen we met professionele apparatuur. Maar we houden van smartphones (hallo, we zijn een techsite) en dan is het tof om daar ook me te filmen. Dat hebben we al vaker gedaan (klik, klik en klik), maar deze keer leek het ons wel aardig om een mini-kookprogrammaatje te bouwen. In minder dan 2 minuten bereiden wij een heerlijke garnalenmaaltijd. Vastgelegd in 4K met de LG G4, het vlaggenschip van Zuid-Koreaanse fabrikant LG.

Testvideo LG G4

Zo? Video gezien? Honger gekregen? Dan is onze missie geslaagd. Niet omdat we je met een dikke buik op willen zadelen, maar omdat het bewijst wat de LG G4 voor elkaar krijgt: de LG G4 is op dit moment gewoon de smartphone met de beste videofunctie. There, we said it.

LG G4 videofunctie review

En die conclusie trek ik na zo’n beetje alle high end smartphones van een uitgebreide test te hebben voorzien (video’s volgen, nog). Om nou eens niet een ellenlang reviewverhaal op te tekenen over het hoe en waarom van die conclusie, geef ik hier 3 redenen, met een korte toelichting.

Dit is toch cool?

1. De kleuren, Frits

Veel smartphones produceren videobeelden waarvan de kleuren niet of nauwelijks kloppen. Ben je in een willekeurige kantoorruimte met kunstlicht aan het filmen, ziet het eruit alsof je in een kanariegeel geverfde babykamer je begeeft. Bij de LG G4 is dit geenszins het geval. Sterker zelfs bij veel kleurwisselingen is de witbalans van de LG G4 behoorlijk snel in orde.

2. De scherpte/diepte, Henk

De LG G4 heeft een heel lichtsterke lens. Dat heeft zijn voordelen wanneer je close-ups maakt. Let bijvoorbeeld eens op de snijshots in de video, daarvan is de achtergrond heel mooi onscherp – het maakt een filmpje gelijk een stuk professioneler. Bovendien kun je daarmee ook mooie macrofoto’s maken, mocht je dat zelf tof vinden.

3. De focus, Jan

De focus van de LG G4 is relatief snel, zeker vergeleken bij de concurrentie. Wat dat betreft heeft LG met haar zogenoemde ‘laser-focus’ een erg goede zet gedaan. Nog altijd zijn er wel punten van kritiek te noemen: de close-ups zijn door de scherptediepte weliswaar erg tof, maar daar duurt het, zeker bij hoge contrasten soms een tijd voor het object goed in focus is. Laat je de autofocus het werk doen, dan valt op dat de smartphone soms onnodig opnieuw scherpstelt. Maar over het geheel genomen: erg goed, beter dan de S6 Edge, om maar iets te noemen.

 

 

Koken met Draadbreuk. Waarmee? De #lgg4 #smartphone #4k #testvideo #testvid2.0 #paraplu #selfiestick #maardananders

Een foto die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op

 

Tot slot: wil jij dit overheerlijke gerecht nu ook maken? Dit heb je ervoor nodig.

– 400 gram wokgarnalen
– Minizakje cajunkruiden
– 2 eieren
– 3 beschuitjes (of paneermeel)
– 150 gram tarwebloem
– 300 gram aardappelen
– 1 wortel
-1 paprika
– paneermeel (beschuit)
– bloem
– olijfolie
– kantonese Suki saus.

Hoe je het maakt? Check vooral de video. Het is niet heel ingewikkeld. Belangrijkste tip van Chef Draadbreuk: Wees niet te zuinig met de olijfolie wanneer je de garnalen in de wok gooit. Ze moeten in de olie zwemmen.