Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Phonebloks is telefoon voor LEGO-fans

Bart
  • Op 12 september 2013

Niets vervelender dan een telefoon met een kapot scherm. Of dat je een mobieltje in de container kunt mikken omdat de accu het begeven heeft. De oplossing? Dit futuristische concept genaamd Phonebloks, waarmee je met een soort LEGO-steentjes zelf een telefoon in elkaar zet.

De Nederlandse designer Dave Hakkens moet een fan van LEGO zijn, want Phonebloks doet veel denken aan die kleurrijke Deense blokjes. Het idee is simpel: in plaats van steeds een nieuwe telefoon aan te schaffen koop je losse onderdelen zoals een scherm, processor en camera en die plak je als LEGO-blokjes op een geraamte. Even dichtschroeven en bellen maar.

Het voordeel? Je gooit een stuk minder elektronica weg en je kunt je telefoon naar eigen smaak in elkaar zetten. Geen behoefte aan de camera? Vervang die module door een grotere accu, zodat je toestel langer meegaat. Processor begint wat traag te worden? Nieuw blokje erop en je kunt weer een jaar vooruit.
blokken
Het idee is cool, de video in amper 48 uur al meer dan 3,5 miljoen keer bekeken en de officiële site ligt al tijden plat. Of het technisch allemaal realiseerbaar is en of fabrikanten dit überhaupt zien zitten… daar denken we gemakshalve nog even niet aan. Het enige wat nu op zijn plaats is, is een applaus voor onze Hollandse Dave. Goed bezig gozert!