Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Lenovo Vibe X2 doet eens wat leuks met design

Dennis de Vries

Hoeveel kanten kun je op met het design van een smartphone? Veel meer dan een beeldscherm en een zo plat mogelijke behuizing is het niet. Hoe kun je dat nou een beetje leuk houden? Bij Lenovo hebben ze daar voor de Vibe X2 een fijn plan voor bedacht: laagjes!

De Vibe X2 is op de IFA elektronicabeurs gepresenteerd door Lenovo als het nieuwste, hippe design toestel. Dat zie je er zowaar ook aan af, want het ontwerp is fris, kleurrijk en weer eens wat anders. De metalen behuizing van zo’n 7,5 millimeter dun is opgebouwd in een aantal laagjes. Drie voor de behuizing, allen in net een ander kleurtje, en tot slot een vierde laagje dat gevormd wordt door het glas van het beeldscherm. Het is een op het oog simpel idee, maar ziet er gewoon ontzettend leuk uit.

Dikke specs in je designtelefoon

Maar ondanks dat de Vibe X2 door het leven gaat als design-toestel, is het meer dan alleen een mooi bekkie. Binnenin de laagjes gaan uitstekend specificaties schuil. De 32GB aan opslaggeheugen, bijvoorbeeld. Dat is maar goed ook, in de laagjes was geen ruimte voor een MicroSD gleufje. Ook de processor mag er wezen. Het toestel beschikt over een 2Ghz LTE octa-core processor van Mediatek. Octa-core chips zijn veelal nog twee aan elkaar geplakte quad-core processoren. Eentje om het zware werk snel te doen, eentje om de lichte taken zuinig op te knappen. De Vibe X2 beschikt over een True8Core chip waarbij alle acht rekenkernen apart aangesproken kunnen worden. Dat betekent weinig energieverbruik op rustige momenten, en volle bak met z’n achten aan het werk als het nodig is.

 

Specs Lenovo Vibe X2

vibex2specs

Formaat: 140,2×68,6×7,3 millimeter
Gewicht: 120 gram
Beeldscherm: 5 inch IPS
Resolutie: 1080×1920, Full HD
Processor: 2Ghz True8Core
RAM: 2GB
Opslag: 32GB
Camera: 13MP/5MP
Accu: 2300mAh
OS: Android 4.4

Xtensions

Naast de vier laagjes waar het toestel uit is opgebouwd, mag je van Lenovo zelf ook lagen toevoegen. Die kun je kopen bij, jawel, Lenovo. De los verkrijgbare accessoires in de vorm van een speaker/standaard en een batterypack klik je als een vijfde laag op het toestel. Maar wat is een telefoon tegenwoordig nog zonder uitgebreide selfie-functies? Niets, mensen. Helemaal niets. Lenovo weet dat. Naast de 13 megapixel camera op de achterkant, zit voorop het toestel dus een 5 megapixel cameraatje. Die neemt automatisch een foto als jij je vingers in V-vorm voor de camera houdt. Noem ons maar bevooroordeeld, maar we kennen hele volksstammen die graag zo op de foto gaan. En die wonen allemaal in China.

Laat dat nu net het land zijn waar Lenovo de Vibe X2 in de eerst instantie uitbrengt. De adviesprijs van $399 klinkt als een koopje als je ziet wat je er allemaal voor krijgt. Een capabele smartphone met tof design. En natuurlijk die hippe selfiefunctie. Laten we alleen hopen dat we dan niet allemaal een peace-teken moeten maken om een foto te maken. Die software kunnen ze vast wel aanpassen in iets Hollanders. Bedenk zelf maar welk gebaar dat zou moeten zijn.