Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Preview: LG fX0, de transparante Firefox-smartphone

Paul Gersen

Een telefoon met transparante behuizing. Hoe cool is dat?! Erg cool, dachten wij. Dus gingen we op het MWC 2015 op een holletje naar de LG fX0, een Firefox telefoon waarvan je de binnenkant kunt zien. Dat viel een beetje tegen. Waarom?

Hij is lelijk

Die transparante behuizing van de LG fX0 klinkt briljant. Als je toch plastic gebruikt, en veel fabrikanten doen dat, waarom maak je het dan niet doorzichtig? Dan kun je dus precies alle componenten van je smartphone zien en dat ziet er lekker high-tech en geeky uit. Zo dacht LG ook, waarschijnlijk. Maar hoe leuk het idee ook is, de uitvoering laat nogal te wensen over. Het doorzichtige materiaal voelt belabberd, als goedkoop huis-tuin-en-keukenplastic. En die vieze geel-bruine tint van het plastic helpt het geheel niet. Check de video, het ziet er niet uit.

Hij heeft FireFox OS

We hebben geen hoge pet op van Firefox OS op telefoons. Het besturingssysteem van Mozilla is voornamelijk bedoeld voor voordelige telefoons met matige specs. Apps zijn er nauwelijks en haperingen komen voor. Maar dat is geen excuus om het design ook niet wat aandacht te geven. Klein voorbeeldje: de basis van de interface wordt gevormd door kleurrijke ronde icoontjes. Maar als je er dan Facebook op zet, staat er ineens een vierkant icoontje tussen. Als een doorn in het oog.

Matige specs

Niet elke telefoon hoeft voorzien te zijn van octa-core processoren, meerdere GB’s aan RAM en camera’s die je dslr overbodig pretenderen te maken. Maar voor de dik € 350 die je (omgerekend) voor de fX0 moet neerleggen mag je gerust wat meer vragen.

 

Specificaties LG fX0

Formaat:139 x 70 x 10,5 mm

Gewicht:148 gram

Beeldscherm: 4,7 inch LCD

Resolutie: 720×1280 pixels

Processor: 1,2Ghz quad-core Snapdragon 400

RAM; 1,5GB

Opslag: 16GB, MicroSD

Camera’s: 8MP/2,1MP

Accu: 2370mAh

OS: Firefox OS 2.0

 


firefox-phone-lg

De LG fX0 Firefox telefoon is voorlopig alleen nog verkrijgbaar in Japan. Laten we hopen dat dat zo blijft.