Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Playstation’s VR-headset Project Morpheus in 2016 te koop

Playstation’s VR-headset Project Morpheus in 2016 te koop
Dennis de Vries

Ruim een jaar geleden kondigde Sony aan ook in de wereld van virtual realitiy te stappen met hun headset ‘Project Morpheus’. Op Game Developers Conference lieten ze zien hoe het daarmee staat. Nieuwe specificaties en een informatie over de verkoop: de eerste helft van 2016.

Een prototype van Project Morpheus werd ruim een jaar geleden voor het eerst getoond op GDC. Toen ging het nog om een vroeg prototype en was er veel werk aan de winkel. In de tussentijd hebben we een nieuwe Oculus gezien, zijn bedrijven als HTC ingestapt met de ReVive en is met de Gear VR en Google Cardboard de virtuele realiteit ook naar mobiele telefoons gebracht. Hoog tijd voor een update rond de VR-headset voor bij de PLaystation.

Specificaties Project Morpheus

Dit met GTA V. Make it happen, people.

Dit met GTA V. Make it happen, people.

Belangrijkste verbetering is dat het beeldscherm dat de Morpheus tegen je ogen aandruk een 120Hz refresh rate heeft, wat zorgt voor soepel ogende beelden: iets wat voor VR onmisbaar is. Het beeldscherm in de headset is nu een 5,7 inch OLED display met een ‘1920 x RGB x 1080’ resolutie, die aanzienlijk minder ‘motion blur’ moet vertonen. Het scherm is groot genoeg om een beeld van 100 graden om je heen te tonen. Maar je kunt natuurlijk ook je hoofd draaien. Negen LED trackers zorgen voor 360 graden tracking. Je kunt dus rustig rondjes draaien voor je tv.

Hoewel het nog wel even duurt voor Project Morpheus in de winkels ligt, heeft Sony bevestigd dat het uiterlijk van de headset niet meer zal veranderen. Dat hoeft ook niet, Morpheus is de minst lelijke VR-bril die er momenteel is. Verder kent het apparaat aardige trucjes. Zo kan hij de PS4 controller of de Move-controllers tracken, zodat hij ook handbewegingen meenement in het spel, en kan hij beeld ook real time laten zien op tv. Wel zo leuk voor als je maten een avondje komen gamen. Dat ze ook wat zien, terwijl jij zit te heersen met die Morpheus op je kop.

Games voor Project Morpheus

Ontwikkelaars kunnen al aan de slag met Project Morpheus wat betekent dat er dus waarschijnlijk al hard gewerkt wordt aan virtual reality games voor de PLaystation 4. Die zijn op GDC nog niet te zien (waarschijnlijk moeten we dan even wachten op de E3 gamebeurs in juni) Volgens ArsTechnica laat Sony wel een handjevol demo’s zien. ‘London Heist’ wordt geshowed om aan te tonen dat je daadwerkelijk overal met je handjes aan kunt zitten in de virtuele wereld. ‘The Deep’ is heeft opgepoetste graphics gekregen en ‘The Toybox’ laat zien dat VR ook voor kiddo’s leuk kan zijn.

Over de prijs is nog niets bekend.

Reacties

  1. Richard Groenendijk

    Heel leuk dat Sony dit uitbrengt, maar je gaat never nooit games op een PS4 spelen op 1080p en 120fps. Of je zou qua graphics naar PS2 kwaliteit terug moeten gaan. Ik denk dat VR eerst op de pc gaat doorbreken en dat het pas bij de volgende generatie consoles (PS5/xbox nogwat) beschikbaar wordt.