Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Preview: LG G Flex

Ger
 • Op 16 januari 2014

Wat is nou eigenlijk het nut van een gebogen scherm op een telefoon? We hebben er binnen de Draadbreuk-redactie een hoop discussie over gehad. Wij konden het nut namelijk op het eerste gezicht niet zo ontdekken. Alsof een vijf of zes inch scherm überhaupt een mooiere kijk-ervaring op zou leveren als ‘ie ietsjes krommer is dan een regulier display. Onnodige gekkigheid, dachten we. In Uitbuiken hebben Dennis en ik er al al vaak over geouwehoerd.

Maar babbelen, dat is allemaal leuk en aardig. Nu we voor het eerst de LG G Flex – een van de eerste smartphones met een curved display – in handen hebben gehad, kunnen we niet anders dan onze mening enigszins herzien. Want hoewel de LG G Flex geen Full HD display heeft – volgens LG is het nog simpelweg te ingewikkeld om een Full HD gebogen IPS-paneel te maken – blijkt het curved-idee wel degelijk te werken. Het kijken van een YouTube-filmpje lijkt een stuk prettiger dan bij een plat scherm. Zeker in combinatie met een goede koptelefoon kan een middagje Netflixen via de LG G Flex zo maar eens een uiterst prettige bezigheid zijn.

En het mooie is: LG heeft de LG G Flex flexibel gemaakt. Met andere woorden, je kunt zelf de G Flex deels buigen. Nu is dat niet helemaal de bedoeling, het zorgt er vooral voor dat de telefoon een stuk robuuster is dan andere modellen. Grappig feitje: de G Flex heeft een speciale nieuwe accu, die mee kan buigen. Helemaal topnotch hyper state of the art ontwikkelt door LG Chemicals, een zusterbedrijf van de elektronicagigant.

Jaap

Maar hier houdt het niet op qua innovatie. Want kijk je naar de behuizing, dan zul je daar, zelfs na lomp gebruik, verdomd weinig krassen op tegen komen. De LG G Flex is namelijk zelfhelend. De coating bestaat uit een combinatie van vloeibaar en hard kunststof, wat resulteert in een systeem dat krassen kan herstellen. Toegegeven, moet je niet te wild doen, hoe dieper de wonden hoe langer het genezingsproces duurt. En net als bij de mens zal een flinke jaap onherroepelijk voor een litteken zorgen.

Of de LG G Flex naar Nederland komt is nog niet bekend. Volgens de dames en heren van LG Benelux was het ‘redelijk zeker’. Hou ‘m hier voor nog meer duiding.

Specificaties LG G Flex

  • 160.5 x 81.6 x 8.7 mm
  • 177 gram
  • 6 inch curved P-OLED beeldscherm
  • 720 x 1280 pixels
  • 32GB opslag (Met MicroSD)
  • 2GB RAM
  • 2,26 Ghz quad-core Snapdragon 800 processor
  • Zelfhelende coating
  • 3500mAh accu
G Flex smartphone

Gebogen. Wie wil dat nu niet?

Reacties

 1. Sjurm

  Het grote voordeel is dat het toestel gewoon minder snel kapot zal gaan. Het scherm schijnt geen glas meer te zijn en hoe vaak zie je niet mensen naast je in de trein met een gebroken scherm.