Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘LG G3 krijgt QHD-resolutie en nieuwe interface’

‘LG G3 krijgt QHD-resolutie en nieuwe interface’
Bart
  • Op 25 april 2014

De geruchtenmachine rondom de G3, het toekomstige vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant LG, draait op volle toeren. De laatste roddels die tot ons komen zijn dat het scherm van het toestel een QHD-resolutie zou krijgen, een soort turbo-full-hd, en dat LG de Optimus UI-interface een flinke opknapbeurt heeft gegeven.

Vorige week hadden we het in ons techprogramma Uitbuiken al even kort over de LG G3, want toen vernamen we voor het eerst dat deze nieuwe telefoon waarschijnlijk een resolutie van 2560 bij 1440 pixels zou krijgen, oftewel QHD. Inmiddels hebben de collega’s van GSMArena de hand weten te leggen op een aantal screenshots en het formaat van die afbeeldingen zou inderdaad bevestigen dat de G3 het met zo’n bizar hoge resolutie gaat doen.

Mocht alles kloppen dan is dat fraai nieuws en een goede beurt voor LG, want Samsung en HTC konden het – ondanks sterke geruchten – niet voor elkaar krijgen om de S5 en One M8 te voorzien van een QHD-scherm. Wat specificaties betreft, is het voornamelijk giswerk. Als we de berichten mogen geloven krijgt de G3 de Snapdragon 801-processor van Qualcomm, twee óf drie GB werkgeheugen en een twaalf megapixel camera. Ander hardnekkig verhaal dat de ronde doet is dat er twee edities zouden komen: naast de QHD-editie zou er ook een toestel moeten komen met een Full HD-scherm.

LGG3-2
LGG3-4

LG poetst Android-schil op

De screenshots verklappen niet alleen de resolutie van de G3, maar ook dat LG hard op weg is om de Optimus UI-interface te verbeteren. En dat is uitstekend nieuws, want de afgelopen jaren leverde LG een aantal prima toestellen af, maar kreeg ik weleens de hik van de kinderachtige schil om Android. Hoop vrolijke kleurtjes, net wat te gezellige icoontjes, kortom iets te veel kermis. De verbeterde interface op de screenshots is nog altijd kleurrijk, maar bovenal plat en strak. En zo zien we het graag. Daarnaast is op één van de screenshots ook een nieuwe widget te zien, die het advies geeft om een paraplu mee te nemen. Dit zou volgens GSM Arena gebeuren op basis je eigen dagelijkse routines. Dus reis je elke dag naar een stad aan de andere kant van het land en gaat het daar regenen? Dan komt de widget met de tip dat je een plu mee moet nemen. Tenminste, zo interpreteer ik deze optie en zo zou ik ‘m ook graag willen zien.

LGG3-1
LGG3-3

Wanneer de G3 uitkomt is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk zal het ergens tussen mei en juli van dit jaar zijn.

 

Reacties

  1. als de LG echt een QHD resolutie krijgt is het scherm vele malen beter dan de s5