Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Toptool IFTTT beschikbaar voor Android

Toptool IFTTT beschikbaar voor Android
Bart
  • Op 25 april 2014

Trouwe Draadbreuk-volgers weten het sinds mijn tip van enkele weken geleden: IFTTT (If This Then That) is een geweldige tool om je leven een stuk eenvoudiger te maken. Met een paar muisklikken lus je verschillende (internet)diensten aan elkaar en kun je tweets automatisch opslaan, je lamp aanzetten met een e-mail en nog veel meer andere gekkigheid. Het mooiste moet nog komen: IFTTT is nu ook beschikbaar voor Android en dat opent een heleboel nieuwe deuren.

Tasker is een bekende Android-app om (vervelende) taken te automatiseren, maar die tool is niet bepaald gebruiksvriendelijk. En juist in de gebruiksvriendelijkheid schuilt de kracht van IFTTT. Op de officiële website van de dienst is een namelijk waslijst aan recepten te vinden, oftewel kant en klare opties om apps & diensten met elkaar te koppelen. Daarnaast is er nog een ander voordeel: IFTTT is in tegenstelling tot Tasker, dat bijna drie dollar kost, gratis te downloaden. Enige vereiste is een telefoon met Android 4.0 of nieuwer.

Het voordeel van IFTTT op je telefoon is dat je ook locatiegegevens kunt gebruiken om zaken te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch inschakelen van de lampen als je bijna thuis bent, het bijhouden van een Excelsheet met de uren die je op school of kantoor hebt gespendeerd of een SMS naar moeders de vrouw als je richting huis gaat, zodat de piepers vast in de pan kunnen.

Kanalen voor Android

Speciaal voor Android zijn er zes nieuwe kanalen geopend op de officiële site van IFTTT, met een overzicht van alle kant en klare opties:

Voorbeelden: Instagram-wallpaper en stille modus

Nog altijd geen idee wat je nou precies van IFTTT moet denken? Dan helpen deze voorbeelden je ongetwijfeld op weg:

 

IFTTT Recipe: Log the time you spend at certain locations (work, home, etc) in GCal connects android-location to google-calendar

IFTTT Recipe: Send Android notification with tomorrow's forecast at 7:00pm connects weather to android-notifications

IFTTT Recipe: If you miss your mom's call, email her to let her know you'll call back connects android-phone-call to gmailIFTTT Recipe: Automatically set your latest Instagram as your wallpaper connects instagram to android-device

IFTTT Recipe: Every night at 9pm set your phone to vibrate only! connects date-time to android-device

IFTTT Recipe: Text my tweets to my friend who doesn't use Twitter connects twitter to android-sms