Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk aan de stream (week 17)

Paul Gersen

Het weekend naakt, roepen wij altijd op vrijdag. En wat is er nou lekkerder dan je vrije dagen door te brengen met een filmpje, televisieserie of lekker muziekje? Daarom zet Draadbreuk voor jou de meest opvallende nieuwe releases op Netflix, Spotify en Deezer op een rij. Streamen is tenslotte hot! Deze keer: Scarlett Johansson in haar slipje, Kelis zonder milkshake, Toffe dancerock-shizzle uit Nederland en een toffe rappert!

 

Netflix

Lost In Translation

LostInTranslation

 

Scarlett Johansson, potverdorie. Daar kunnen we wel even naar kijken, ja! Onze favoriete film met haar? Zonder twijfel Lost In Translation, al was het maar om de openingsscene. En omdat Bil Murray zoals altijd briljant de andere hoofdrol vertolkt. Het verhaal: oude uitgerangeerde acteur gaat naar Tokio om daar voor veel geld een commercial te doen, verstaat er niemand, voelt zich eenzaam en komt dan een Amerikaans meisje tegen dat precies hetzelfde gevoel heeft. Prachtig in beeld gebracht, grappig en ontroerend. Sterk werk.
Trailert!

The Kids Are All Right

Mark Ruffalo kennen we als de Hulk uit de laatste Avengers-film. Nu speelt hij een zaaddonor wiens goedje bij een lesbisch stelletje terecht is gekomen en waar twee kinderen uit voort zijn gekomen. Die zijn wel benieuwd naar hun pa en uiteindelijk komt het hele zaakje bij elkaar. Als dat maar goed gaat! Nee, als je het zo opschrijft, blijft er niet veel van over, maar de film werd wel voor vier Oscars genomineerd. Humor om te lachen.
Trailert!

Larry Crowne

LarryCrowne

 

Romantische komedies, wij hebben het er niet zo op. Vooral niet als Tom Hanks erin zit: we zijn tenslotte geen veertigjarige vrouwen die last van opvliegers hebben. Maar goed: soms ontkom je er niet aan, zoals in een week als deze dat er vrij weinig nieuws op Netflix is uitgekomen. Hanks gaat terug naar school en wordt verliefd op lerares Julia Roberts. En die houdt van een drankje. En ze wordt ook verliefd op hem. Spoiler alert, roep je? Dit zat allemaal al in de trailer, zo sterk is het verhaal dus.
Trailert!

 

Spotify / Deezer

Krach – Last Time I Checked This Was My House

Krach

 

De band Krach hadden we al een tijdje op onze radar. Komt door dat prima ongetitelde plaatje dat drie jaar geleden uitkwam. We moesten even wachten op een opvolger, maar sodeju, wat zijn we blij met dit nieuwe album: de dancerock is op Last Time I Checked This Was My House naar een nog hoger niveau getrokken. Alsof je vroeg in de ochtend ergens in een Berlijnse loods staat te stampen. Wop wop wop!
Beluister ‘m op Spotify

Damon Albarn – Everyday Robots

Succes is lekker, vooral als je het altijd hebt. Vraag maar aan Damon Albarn. Hij was frontman in de mateloos populaire Britpopband Blur, zong in de geanimeerde groep Gorillaz, veroverde de festivalharten met The Good, The Bad & The Queen en heeft nu zijn eerste soloplaat uit. Albarn houdt ervan om buiten hokjes te denken en dat hoor je goed terug. En of je ‘m nu een visionair vindt of een aansteller: interessant is het zeker.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Kelis – Food

Kelis

 

Zo, daar hadden we ook al een tijd niks meer van gehoord, zeg! Kelis had een dik decennium geleden een vette hit met Milkshake, maar daarna zakte haar populariteit behoorlijk weg. De dance-invloeden in haar muziek waren niet echt succesvol meer. Nu is ze terug met een old school r&b en soul-georiënteerd album en krijgt ze overal weer lovende kritieken. Logisch, dit is namelijk een prima plaatje.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Pharoahe Monch – PTSD (Post Traumatic Stress Disorder)

Een betere rapflow dan die van Pharoahe Monch kom je in de scene maar weinig tegen. Hij zette zichzelf in 1999 op de radar met de hit Simon Says en staat bekend om zijn complexe rhymes en politiek geëngageerde teksten. Het is geen albumpoeper, maar de kwaliteit van zijn platen is onverminderd hoog. Dat geldt ook weer voor PTSD. Hij wordt al vergeleken met Chuck D en Ice Cube als het gaat om zijn sociaal scherpe tong. Inderdaad, er zijn mindere rappers om mee vergeleken te worden.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Little Matador – Little Matador

Altijd leuk als bekende muzikanten samenspannen en een album maken. Little Matador bestaat o.a. uit Snow Patrol-gitarist Nathan Connoly en Gavin Fox, ex-bassist van Idlewild. En die kunnen het wel. Deze debuutplaat staat vol compacte, melodieuze songs, maar rauw en venijnig gebracht. Geen Chasing Cars dus, maar harder en stoerder. Vinden we fijn!
Beluister ‘m op Spotify / Deezer