Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

ZTE presenteert leipe beamer-tablet: Spro Plus

ZTE presenteert leipe beamer-tablet: Spro Plus
Mart Opdam

ZTE doet ook een duit in zakje op het MWC in de race om nog meer functies toe te voegen aan apparaten die al bestaan. Het bedrijf komt met een tablet waar een dikke beamer in zit: de Spro Plus. Leipe shit ouwe!

Geen telefoon dit keer, maar een hele dikke tablet. Een tablet-beamer, zelfs. Zoals de naam al zegt, zit er dus een beamer in de tablet. Je legt het apparaat plat neer, schuift de lens opzij en je kunt Game Of Thrones op je muur kijken: gewoon in je woonkamer, keuken, wc, studeerkamer, collegezaal, trein en ga zo maar door.

Het filmpje suggereert dat het voor mannen in pak is, maar als de prijs te doen is, waarom niet?

Specs

De ZTE Spro Plus gaat draaien op Android 4.4 met een scherm van 8,4 inch super AMOLED display. Er zit een RAM geheugen in van 3GB en een ROM variërend van 32 tot 128 GB De beamer heeft geen lampjes zoals in een gebruikelijke beamer, maar lasers, zodat het overdag ook gemakkelijker goed te zien is. Hij weegt bijna een kilo, wat op zich niet veel is voor een beamer, maar toch: het maakt de tablet-functie minder fijn. Ter vergelijking: de grootste iPad weegt nog geen 800 gram. Ook de dikte doet de functionaliteit als tablet niet ten goede. ZTE zegt dat de batterij vier uur meegaat als er vier uur HD wordt gebeamd. Voor het geluid zitten er twee keer vier Watt speakers van JBL in.

Verschil met zijn voorgangers

Niet alleen heeft deze tablet een groter scherm, in de Spro Plus zit ook een externe camera om lekker te videobellen of iets dergelijks. De eerdere versies waren weliswaar kleiner en gemakkelijker mee te nemen, maar de Plus-versie is een stuk dunner. Daarbij is de gebruikte beamer twee keer zo fel als zijn voorgangers, wat toch wel belangrijk is voor een beamer. Benieuwd naar zijn voorgangers? Klik dan hieeeeer om te kijken wat the Verge erover schrijft.

ZTE Spro plus kopen

De kosten zijn nog niet bekend, hij komt waarschijnlijk uit in de zomer.