Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG G5 preview: onze eerste indruk (video)

Bart
  • Op 22 februari 2016

De LG G5 is, zoals je eerder al kon lezen, gisteren gepresenteerd op het Mobile World Congress. Met camera in de tas en statief onder de arm zijn we naar die presentatie gegaan om daar het toestel voor het eerst te checken. Kortom: een korte preview van de LG G5 in woord én beeld.

Allereerst, de looks van het toestel: ik vind de LG G5 er zeer strak uitziet. Het geheel is uit één deel opgemaakt – unibody dus – tot je bij de onderkant aankomt. Want daar zit de grootste verrassing van de G5: het modulaire deel. Het kontje kun je van het toestel klikken, om zo de batterij te vervangen of één van de extra modules in de G5 te klikken.

Hoe dat precies werkt zie je in bovenstaande video. Daaruit blijkt ook dat het knap lastig is om de boel los te krijgen – een goed teken, want anders zou bij elke scheet de batterij uit de telefoon vallen.

LG heeft op dit twee modules die je in de onderkant van de G5 kunt klikken: De LG CAM Plus, een cameramodule die je fysieke knoppen geeft om met één hand foto’s te kunnen bedienen. Of het heel nuttig is betwijfel ik – zo handig is een scrollwieltje om digitaal te zoomen ook weer niet – maar de 1200mAh accu die in het blok zit zorgt er wel voor dat de telefoon nog langer in leven blijft.

Voor de audiofielen is er de LG Hi-Fi Plus, een extra module die is gemaakt in samenwerking met Bang & Olufsen. Dankzij het blokje klinkt de muziek die uit de G5 komt knallen nog wat beter. Leuk idee, maar ik gok dat het succes zal afhangen van de prijs. Wat deze extra module moet gaan kosten is – net als met de CAM Plus – nog niet duidelijk.

 

De LG G5 specificaties, gefotografeerd met de G5 zelf

De LG G5 specificaties, gefotografeerd met de G5 zelf

 

Specs dik in orde, maar wat gaat-ie kosten?

Wat specificaties betreft hoeven we ons geen zorgen te maken: die zijn dik in orde. Belangrijker nog is de vraag van de LG G5 moet gaan kosten. Nou, dat wisten ze opvallend genoeg zelf ook nog niet. Gok zelf dat het iets minder dan de G7 zou zijn, maar dat is kijken in een hele wazige glazen bol. Wanneer de G5 op de markt moet komen, is ook nog een vraagteken. Kortom: de eerste indruk van de G5 is positief gestemd, fraai toestel, maar er zijn nog wat vragen onbeantwoord gebleven. Stay tuned, dus…