Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG komt met ‘kleinere’ versie van G3

LG komt met ‘kleinere’ versie van G3
Bart
 • Op 17 juli 2014

LG heeft donderdag een kleinere versie van de G3 aangekondigd: de G3 s. Klein is een nogal relatief begrip, want het nieuwe model krijgt een 5 inch scherm. Daarnaast doet de G3 s het met een mindere processor en een lagere resolutie dan het vlaggenschip van LG.

De s-versie neemt een aantal functies over van de LG G3, waaronder Laser Auto Focus, waarmee de camera de afstand tot het te fotograferen object meet. Ook de Selfie Modus, die het mogelijk maakt om naar de camera te zwaaien om een foto te maken, is aanwezig. Smart Keyboard G gaan we ook op de 3 s terug zien.

Design identiek, ander materiaal

Bekeken vanaf de voorzijde lijkt de 5 inch G3 s sprekend op het vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant. Het design is nagenoeg identiek en heeft dus ook de dunne randen langs het scherm die de G3 indrukwekkend maakt. De achterkant verklapt wel dat het om een goedkopere variant gaat, want deze is afgewerkt met plastic in tegenstelling tot de metallic-achtige laag van de G3, waar Ger in zijn review erg over te spreken was.

Logischerwijs zijn ook de specificaties gewijzigd. Zo draait de G3 s op een Qualcomm Snapdragon 400-processor (1,2 GHz Quad-Core) en heeft het toestel een 5 inch IPS-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Wat een beetje tegenvalt is dat het toestel beschikt over 1GB werkgeheugen en maar 8GB opslagruimte, maar dit is uit te breiden met een sd-kaart.

Aan de achterzijde zit een 8 megapixel camera, die is voorzien van de Laser Auto Focus, en de selfiecam voorop maakt kiekjes van 1,3 megapixel. De G3 s draait op Android 4.4.2 en heeft een 2540 mAh batterij die verwisselbaar is.

 

LG G3 s

 

 

LG G3 s specificaties
 • Chipset:                  Qualcomm® Snapdragon™ 400-processor 1.2 GHz Quad-Core
 • Display:                   5,0 inch HD IPS (1280 x 720, 294 ppi)
 • Geheugen:               8 GB / 1 GB RAM / MicroSD-ingang
 • Camera:                  Achter 8 MP met Laser Auto Focus / Voor 1,3 MP
 • Batterij:                  2,540 mAh (verwijderbaar)
 • Besturingssysteem:  Android 4.4.2 KitKat
 • Afmetingen:            137,7 x 69,6 x 10,3 mm
 • Gewicht:                 134 g
 • Netwerk:                 4G LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
 • Aansluitingen:         Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS/Glonass, NFC, USB 2.0
 • Kleuren:                  Metallic Black, Silk White, Shine Gold
LG G3 s specificaties

 

LG G3 s in september verkrijgbaar

De G3 s wordt in Korea vanaf vrijdag 18 juli verkocht, maar in Nederland moeten we nog even wachten. De telefoon zou volgens LG begin september in Nederland en België moeten verschijnen en zal dan een adviesprijs krijgen van 299 euro.

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Mooi dat ze het geen mini noemen. 5 inch is namelijk geen mini en met ander materiaal zou dat ook een vreemde keuze zijn. Aardig toestel met een redelijke prijs en mooie accu.