Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Mad Catz LYNX 9 is de Optimus Prime onder de gamecontrollers

Mad Catz LYNX 9 is de Optimus Prime onder de gamecontrollers
Dennis de Vries

Gamen op een mobiel apparaat is ontzettend ingeburgerd, maar het zuigt als de helft van je toch al kleine beeldscherm wordt ingenomen door onscreen knoppen om de boel te besturen. Een gamecontroller biedt uitkomst. En op de CES 2015 heeft Mad Catz het ultieme exemplaar gepresenteerd, de LYNX 9.

Voor ik nu inga op wat het ding allemaal kan, kijk er even rustig naar. Ik zeg, KIJK ER NAAR! Veel toffer dan dit gaat een gadget er niet uitzien. Het grotendeels metalen apparaat ziet er uit alsof hij zo uit een Transformers-film van Michael Bay is geslopen. Een fantastische mix van futuristisch industrieel en ronduit buitenaards.

LYNX 9, transform!

Dat uiterlijk is niet puur en alleen om te verleiden, het heeft nog een functie ook. Want net als Optimus Prime en kornuiten, transfomeert deze LYNX 9 dat het een lieve lust is. Het is in de eerste plaats een gamecontroller voor je smartphone, maar als je er een grote tablet in wilt hebben, dan klapt de controller een heel stuk uit. Er kan een qwerty-toetsenbord tussen worden geschoven en als je op pad moet, klap je ‘m in tot een compact pakketje en gooi je ‘m in je tas. Via een bijgeleverde kabel kun je zelfs het beeld van je tablet ín de controller mirroren op je tv thuis, zodat je op de bank ook knap kunt gamen.

 

Hands on: Mad Catz LYNX 9 gamecontroller op de CES 2015

 

Al die episch-heid in één controller kent wel een keerzijde: goedkoop is hij niet. Het apparaat wordt aangeboden voor $299, wat omgerekend een goede € 250 is. Kijk er dus nog maar een keer rustig naar.