Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Wat Samsung kan met de Note Edge, wil LG beter doen

Wat Samsung kan met de Note Edge, wil LG beter doen
Dennis de Vries

LG en Samsung zijn soms net kleine kinderen. Heeft de een iets, dan wil die andere dat ook meteen. Het is niet voor niets dat beide bedrijven regelmatig tegelijk met vergelijkbare innovaties komen. Toen de Samsung Galaxy Note Edge op de IFA gepresenteerd werd, moesten ze bij LG even slikken. Maar op de CES hebben zij ‘het’ ook, maar dan dubbel: een smartphone met twee gebogen randjes.

Het toestel dat op de CES getoond werd, was nog maar een prototype. Wat LG vooral wilde laten zien, waren de gebogen randjes in het beeldscherm. Randjes in meervoud inderdaad. Want waar de Samsung Galaxy Note Edge aan de rechterkant het beeldscherm om het toestel heeft gevouwen, heeft LG dat aan beide kanten gedaan.

>> Lees ook: die andere gebogen smartphone van LG. De G Flex 2

Zoals gezegd gaat het om één enkel prototype-telefoon dat voorzien is van dit gekke beeldscherm. Het gebogen P-OLED beeldscherm meet 6 inch diagonaal en heeft een voor huidige standaarden vrij karige resolutie van 720p. Op de beide gebogen randjes kunnen snelkoppelingen naar apps komen, notificaties van nieuwe gebeurtenissen en bedieningselementen.

Fantastisch futuristisch

Wat is het voordeel? Nou, de Galaxy Note Edge zag er al fantastisch futuristisch uit, dat geldt dubbel voor dit LG prototype. Nadelen zijn er ook. Zo betekent een extra randje ook weer extra werk voor app-ontwikkelaars om daar iets tofs voor te bedenken. En zoals The Verge opmerkt, is het vrijwel onmogelijk dit toestel op te pakken zonder iets op het beeldscherm in te drukken. Of dit kortom de richting is die smartphonefabrikanten op moeten gaan, is nog maar de vraag. Maar het ziet er wel lekker uit.

 

lg-edge-display-verge

Foto’s: The Verge