Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sony nieuwjaarsborrel 2015: spannende tv, Frits (video)

Ger
  • Op 8 januari 2015

Altijd leuk, zo’n nieuwjaarsborrel van de fabrikant. Al is het maar omdat er dan een gerede kans is dat je wat toffe gadgets die gepresenteerd zijn tijdens de CES te zien krijgt. Onjuist, zo bleek bij Sony.

Want los van de hapjes met feta-kaas, goedkope Prosecco en lauwe Cola Zero, had Sony ons in Badhoevedorp verdomd weinig te brengen. Er was praktisch niet te zien in het anders altijd zo bruisende Sony-hoofdkantoor.

Er lagen wat relatief oude *kuch IFA* wearables, koptelefoons die heel-duur-veel-geld kosten, Xperia-telefoons en non-descripte kabeltjes. Dat was het. En dan vraag je je toch af waarom je als ijverig techjournalist afreist naar zo’n evenement.

Sony camcorder

Gelukkig bleek er toch nog iets noemenswaardigs te vinden. Ergens in een klein hoekje lag namelijk een camcorder. Normaliter kijken we niet op of om en lopen we vooral heel hard door op zoek naar wel iets interessants, maar door een gebrek aan iets anders tofs gingen we de zogenoemde FDR-AXP33 maar even bekijken.

En dat was best een goed idee, aangezien deze videocamera best wat leuke features bevat. Zo heeft hij een ingebouwde pico-projector, filmt het ding in 4K en – verreweg het coolst – een nieuwe vorm van stabilisatie waarbij de lens in een systeem hangt, wat de belangrijkste schokken tegen gaat. Dat laatste klinkt wellicht wat vaag, maar zorgt er in ieder geval voor dat je zelfs bij een maximale zoom (tot 30x) mooie beelden kunt draaien. Tof gedaan en interessant genoeg om later eens nader te bekijken.

Sony projector

Voor de rest was het bij Sony vooral gezellig. Een beetje bijlullen, zoals dat dan heet. Is dat erg? Nee.

Daar zijn borrels ten slotte voor.