Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Medion gaat nog eens heel groot worden. Of is dat al.

medion s5504
Mart Opdam

Medion, een Duits bedrijf overgenomen door Lenovo, heeft twee nieuwe smartphone modellen gepresenteerd. De namen? De prachtige codes S5004 en S5504, dat betekent zoiets als S5004 en S5504. Voor de twee modellen betaal je een knaak of drie. 

Soms zijn er van die merken die je niet echt wil kennen. Medion is zo’n merk. Maar goed ze hebben nieuwe telefoontjes gemaakt en dan zijn wij benieuwd. Het merk maakt ook tablets, PC’s, GPS systemen, camera’s, tv’s en randapparatuur.

Ze hebben al eerder een telefoon uitgebracht, de Lifephone. Qua omzet boert het bedrijf wel aardig. Het heeft jaarlijks een omzet van over de miljard, waarbij ongeveer 75% uit Duitsland komt. Nu komen ze met een nieuwe, zogenoemde S-serie telefoons, de S5004 en S5504. Het product filmpie geeft al veel weg maar hier heb je hem, gratis, voor niks, op jouw beeld(buis).

https://www.youtube.com/watch?v=3JL_pTGEs-M

 

S5004

Beginnend met het kleinste broertje, met een scherm van 5 inch, wel HD overigens. In het apparaat vinden we een octa-processor met een kloksnelheid van 1,36 GHz. De S5004 heeft 1 GB RAM en 16 GB opslagcapaciteit. Verder zit er een 15 MP camera en een 5 MP cameraatje aan de voorkant op.Het toestel draait op Android Lollipop 5.1, een beetje vreemd O.duidelijk waarom ze niet gewoon de nieuwste editie van Android pakken. Goed, wellicht een soort straf van Google nadat ze Google Maps niet gebruikten maar hun eigen navigatieprogramma, de boefjes.

S5504

De grootste jongen dan. Deze unit heeft een scherm van 5,5 inch, ook HD resolutie. Hij heeft dezelfde octo-core processor als zijn broertje, maar met 2GB RAM en 32 GB opslag kan de S5504 iets harder lopen. Beide telefoons hebben overigens een slot voor een kaartje tot 64 GB. Verder heeft de S5504 een front camera van 8 MP en achterop ook een 13 MP camera. Overigens zit in beide telefoons een Dual-SIM optie.

Kosten

De S5004 moet €199 gaan kosten en komt uit in maart, op de S5504 zou je even moeten wachten, die komt in het tweede kwartaal. De grote broer gaat €249 kosten. Medion laat op hun site weten dat je voor hun telefoons moet kiezen, omdat je dan geen eenheidsworst bent. Ik stel me zo’n worst voor in plastic. Om de Medion zit een ander kleur plasticje, maar wat er in zit is vooralsnog niet te eten.