Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

MWC 2014 preview: HTC in problemen met opvolger One

MWC 2014 preview: HTC in problemen met opvolger One
Bart
  • Op 20 februari 2014

Een jaar geleden togen we vlak voor het Mobile World Congress naar Londen voor de presentatie van de HTC One. Leuke trip, prachtig toestel, maar we voorzagen toen al één probleem. Hoe ga je in hemelsnaam de opvolger noemen?

Bakken met geld heeft HTC de laatste twaalf maanden geinvesteerd om de naam HTC One neer te zetten. Want, zo vertelde HTC’s marketing manager Mark Moons, “de One is de enige telefoon die je nodig hebt”. We zagen reclameborden rondom de velden bij de Champions League en Europa League, maar steeds bleef die ene vraag ons bezighouden. Wat doe je na de One? HTC Two zou zonde zijn van alle investeringen. HTC One Two dan? Klinkt voor geen meter. HTC One+? Leuk, maar daarna…

 

HTC M8 Invite

 

Voor het officiële antwoord moeten we nog een maand wachten. HTC zal ook dit jaar niet met een vlaggenschip komen op het MWC. Vorig jaar kwam de One een week voor de beurs, dit jaar zal de presentatie op 25 maart zijn. Als we – daar is hij weer – @evleaks echter mogen geloven is de naam echter al duidelijk.

 

 

Hoewel ze hier bij HTC zelf smakelijk om moeten lachen, wordt het schijnbaar The All New One. Ik ben benieuwd hoe HTC deze opmerkelijke naam ‘in de markt gaat zetten’. Want hoe leg je dit uit aan je vader en moeder?

Pa: “Zoon, welke telefoon moet ik nemen?”
Jij: “De HTC One!”
Pa: “Welke?”
Jij: “De All New One!”
Pa: “Ja, ik wil een nieuwe, maar praat eens normaal Nederlands.”
Jij: “Nee, zo heet die, echt. De All New One.”
Pa: “…”

Specificaties

Onder de codenaam M8 gaan al weken de wildste geruchten rond op het web. Zo was er een gelekte foto van het toestel waarop twee camera’s aan de achterkant te zien waren. Dit werd door Moons nog afgedaan als photoshopwerk, maar het lijkt erop dat de opvolger van de One inderdaad twee camera’s gaat krijgen. Tenminste, ook dit baseren we weer op een tweet van @evleaks, die met een op het oog betrouwbare productfoto op de proppen kwam.

 

 

 

Met twee camera’s aan de achterkant zou de M8 voor meer diepte en focus in foto’s moeten zorgen. Daarnaast blijkt uit de gelekte afbeeldingen dat Blinkfeed een blijvertje is, Sense naar versie 6.0 gaat en onder de motorkap Android 4.4 draait. Tel daar een snellere processor en een iets groter HD-scherm bij op, en de allernieuwste One kan er weer een jaar tegenaan. Tot de Even Newer All New One komt…

 

Reacties

  1. Martijn Hommel

    Het probleem bij htc is dat de toestellen te lang meegaan (wat overigens niet verkeerd is natuurlijk). Hierdoor verkopen ze minder toestellen en draaien ze verlies. Bij samsung bijvoorbeeld zijn de meeste toestellen van plastic en goedkopere materialen gemaakt, waardoor ze net iets sneller kapot gaan. De mensen gaan de opvolger van de htc one waarschijnlijk niet kopen, omdat ze nog steeds tevreden zijn met hun oudere telefoon die ook nog hardstikke goed is.

  2. stijn v brummelen

    Het probleem van de one was timing. Ze moesten hem voor de Galaxy s4 op de markt zetten. Sony deed dit wel met de xperia z en dat werkte. HTC launchde de one tegelijk met de s4, en werd door de s4 omver geblazen