Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

MWC 2014 preview: Nokia X klinkt spannend

MWC 2014 preview: Nokia X klinkt spannend
Dennis de Vries

Had twee jaar geleden gezegd dat Nokia een Android-smartphone zou uitbrengen en we hadden gedacht dat het een intens slechte 1 aprilgrap was. Dat doen we eigenlijk nog steeds. En dat terwijl het er toch écht op begint te lijken. De geruchten over de Android-smartphone Nokia X worden hardnekkiger en concreter; het kan bijna niet meer anders.

Wat weten we al over de Nokia X? Dat hij ook wel eens onder de naam ‘Normandy’ door het leven gaat. Dat er géén Google-apps standaard op staan. En dat het een heel, heel voordelig toestel wordt. Dat hij een vier inch beeldscherm krijgt en in verschillende felle kleuren beschikbaar komt. En dat Android er helemaal niet uitziet zoals Android. En dat Nokia zijn eigen persconferentie aankondigt met een afbeelding van een grote X (foto boven). Om eerlijk te zijn lijkt het daadwerkelijke toestel een stuk minder spannend te worden dan het ons in de eerste instantie in de oren klonk.

 

 

Uiteraard komt er weer veel informatie over de Nokia X van professioneel lekker @evleaks. Van dat account weten we hoe het toestel en de interface er ongeveer uit gaan zien. We weten verder niet zeker wat de specs worden en waar en wanneer hij beschikbaar komt. Er bestaat een grote kans dat Nokia’s Droid de binnenkant van Nederlandse winkels nooit zal zien. Waar we echter het meest benieuwd naar zijn: waarom? In hemelsnaam, waarom? We kunnen ons nog herinneren dat Nokia op zoek was naar een vervanger voor hun Symbian-besturingssysteem. Een hooggeplaatste Nokiaan zei toen dat de keuze voor Android hetzelfde was als ’s winters in je broek pissen om het warm te krijgen. Dat voelt eventjes goed, maar daarna loop je met de ellende. Inmiddels staat Nokia op het punt overgenomen te worden door Microsoft. Een gekker moment om met een Android-telefoon te komen hadden ze niet kunnen kiezen.

 

 

Lumia op MWC?
Speaking of which, hoe zit het met Nokia en Windows Phone? Ook daar verwachten we wat nieuws, voornamelijk opvolgers van bestaande toestellen. De Nokia Lumia 930 is de opvolger van de Nokia Lumia 920. Veel duidelijker dan dat wordt het niet. Het zou een variant moeten zijn van de Nokia Lumia Icon, een toestel dat alleen in Amerika is uitgebracht en daar lovende kritieken ontving. En die Lumia Icon is dan weer een kleinere versie van de Nokia Lumia 1520, een toestel dat op deze site bekritiseerd werd om zijn formaat. Dat kon nog wel eens wat worden dus.

Andere Lumia die in de pijplijn zit is de Nokia Lumia 630, u mag zelf raden welk toestel dit opvolgt. Hint: het is niet de Lumia 520 en ook niet de Lumia 720. Lekker midrange dus, over het algemeen is Nokia daar erg goed in. Er gaan ook geruchten over een nieuw vlaggenschip, de Nokia Lumia 1820. Maar het zou zomaar kunnen dat Nokia daar nog even mee wacht tot Windows Phone 8.1 klaar is, ergens rond april.

Lees alles over het MWC na de klik!

Reacties

  1. Sianto

    We zullen het zien, misschien is dit hun plan om Android apps WP-ready te maken (qua interface dan). En daarna gaan ze het stoppen!

  2. Martijn Hommel

    het logo lijkt een beetje op die van een xbox