Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Panasonic cameratelefoon niet naar Nederland

Panasonic cameratelefoon niet naar Nederland
Ger
  • Op 22 september 2014

De nieuwe Panasonic Lumix CM1 smartphone komt vooralsnog niet naar Nederland. Dat bevestigt de Japanse fabrikant aan Draadbreuk. In Europa zal de nieuwe cameratelefoon beschikbaar worden in Frankrijk en Duitsland. Ter test, aldus een woordvoerder. Aan de hand van verkoopresultaten wordt bekeken of het toestel elders nog toekomst heeft.

Het is enige tijd geleden dat Panasonic een smartphone uitbracht. Dat de elektronicagigant, vooral bekend om haar camera’s en televisies, tijdens de Photokina in Keulen een mobiele telefoon uit de hoge hoed toverde, mag daarom op zijn zachtst gezegd opmerkelijk genoemd worden. De vorige Android-smartphones van de fabrikant, de Eluga-serie, dateert alweer van een tijdje terug. Ook die kwamen overigens nooit naar Nederland.

LEICA-objectief Panasonic Lumix CM1

Dat is jammer, want de camphone ziet er op plaatjes bijzonder tof uit. De Panasonic Lumix DMC-CM1 is een Android-telefoon met en Leica-objectief aan boord voor haarscherpe foto’s. Hij kan foto’s tot 20 megapixels schieten en filmt in 4K. Daarnaast heeft het model een 2.3 Ghz quad-core processor en 2 GB werkgeheugen.

Mocht je naar Duitsland willen rijden om de gadget op te pikken? Schrik niet, de prijs van de DMC-CM1 zal vermoedelijk rond de 900 euro liggen.

Reacties

  1. Niels J. NIjenhuis

    Ik ben wel heel benieuwd hoelang deze smartphone beschikbaar is in andere landen. Want toen in 2012 werd er gezegd dat ook de Panasonic Eluga en Eluga Power naar Europa kwamen. De Panasonic Eluga Power had ik toe geprobeerd te bestellen op Amazone, maar helaas Panasonic had na de aankondiging van deze toestellen deze telefoons nooit laten verschijnen op de Europeesche markt.