Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Oppo N3 smartphone heeft camera met een motor

Oppo N3 smartphone heeft camera met een motor
Dennis de Vries

Oppo heeft opvallende nieuwe telefoons gepresenteerd. De Oppo N3 heeft een ‘gemotoriseerde’ 16 megapixel camera die automatisch ronddraait. De Oppo R5 gaat te boek als de dunste telefoon van dit moment, met een profiel van slechts 4,85 millimeter.

De 16 megapixel camera-unit van de Oppo N3 zit boven het beeldscherm en kan door een scharniertje 206 graden in het ronddraaien. Zo kan hij dienen als hoofdcamera, maar ook als selfie-camera. Een interessant idee dat de behoefte aan twee camera’s, waarvan de selfie-camera meestal het nakomertje is, wegneemt. Oppo had al eerder zo’n camera in zijn Oppo N1. Grote verschil is dat het cameraatje nu helemaal zelf ronddraait.
 

Video: Oppo N3 in actie


 
Oppo noemt het zelf de ‘motorized camera’, wat me een redelijk adequate omschrijving lijkt voor een gemotoriseerde camera. Het feit dat hij automatisch ronddraait levert een aantal nieuwe, aardige functies op. Niet alleen kun je dezelfde camera gebruiken voor je reguliere foto’s en je selfie. De unit kan ook ‘locken’ op een onderwerp om het het automatisch te volgen en zelf een panorama maken met een uiteindelijke resolutie van 64 megapixels.

Naast een cameraatje dat draait, is de Oppo N3 vooral een Android smartphone met prima specificaties. Interessant is vooral de accu. Met 3000mAh niet de grootste op de markt. Maar als een accu niet lang mee gaat, dan kun je in ieder geval zorgen dat hij snel weer vol is. Dankzij Voltage Open Loop Multi-Step Constant-Current Charging, VOOC in de volksmond, is je accu in 30 minuten weer voor 75% gevuld.
 

Specs Oppo N3

 • Formaat: 161,2x77x9,9 millimeter
 • Gewicht: 192 gram
 • Scherm: 5,5 inch LCD
 • Resolutie: 1920×1080 Full HD
 • Geheugen: 32GB, MicroSD
 • RAM: 2GB
 • Processor: 2,3Ghz quad-core Snapdragon 801
 • Camera: 16MP, automatisch draaibaar
 • Accu: 3000mAh
 • OS: Android 4.4

oppo-n3-specs

De Oppo N3 is ook voorzien van een vingerafdrukscanner op de rug van het toestel. Daarmee kun jij, en alleen jij, inloggen in je toestel. Maar het dient ook meteen als trackpad om bijvoorbeeld door webpagina’s te scrollen zonder dat je het scherm aan hoeft te raken. Tot slot zit er bij de Oppo N3 een afstandsbediening. De O-Click is groot genoeg om aan je sleutelhanger te hangen en laat een aantal aspecten van de telefoon bedienen. Zo kun je van een afstand foto’s nemen, muziek afspelen of je telefoon vinden, maar ook de rotatie van de camera bepalen met je vingertop. Geinig.
 

Oppo heeft de dunste

Yup. Dat is dun. Next!

Yup. Dat is dun. Next!


Een Nederlandse prijs voor de Oppo N3 is nog niet bekend, maar in dollars kost het apparaat 649,-. Naast de Oppo N3 heeft de smartphonefabrikant ook ‘het dunste toestel ter wereld’ gepresenteerd. De Oppo R5 is slechts 4,85 millimeter dun en dat is inderdaad heel dun. Het toestel heeft een 5,2 inch Full HD AMOLED scherm en een 64bit octa-core Snapdragon 615 processor. Dat moet allemaal opgestookt worden door een 2000mAh accu.

Hey, Oppo! 2010 belde zojuist om te zeggen dat we toen al niet meer geïnteresseerd waren in dunne toestellen. Geef ons liever een goede batterij. Danku!

Reacties

 1. PitaBroodje

  2000mAh is wel erg karig, 1080p scherm en octa-core processor? Een regelrechte aanslag op de accuduur als je ’t mij vraagt.

 2. IkBenBrian

  Op welke plek is het 4,85 mm? In het midden of dat smalle stukje.

  • Dennis de Vries

   Ik ben er eigenlijk vanuit gegaan dat het in het midden is. Maar misschien hanteren ze inderdaad de iMac-is-5-millimeter-dun manier van meten. Dan zou ik me genept voelen.