Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Microsoft Band zoveelste inhaker op health-rage

Microsoft Band zoveelste inhaker op health-rage
Bart
  • Op 30 oktober 2014

Je kon er je klok smartwatch op gelijkzetten: vroeg of laat zou Microsoft ook inhaken in het feestje dat gezondheid heet. Het speeltje van de Windows-boer heet Microsoft Band en is soort ‘gezondheidsbandje’ en slim klokkie in één. Het gaat allemaal samenwerken met de nieuwe dienst Microsoft Health, zodat je kunt bijhouden of je nog een beetje gezond leeft.

Elke zelfrespecterende techfabrikant doet anno 2014 wel iets met health: van sportbandjes tot horloges en zelfs complete hartslagmeters in telefoons. Zit volgens ons baanbrekende onderzoek bijna niemand op te wachten, maar die memo hebben ze bij Microsoft blijkbaar gemist. Zij komen namelijk met de Microsoft Band, een kruisbestuiving tussen een fitnessarmband en smartwatch.

Microsoft Band, daar zit best wat in

Nou hoor ik jullie al zuchten en steunen: “niet nog meer van die ongein”, maar een klein compliment voor de Windows-bouwers is hier op zijn plaats. Puur kijkend naar de specificaties heeft het bandje behoorlijk wat potentie. De gebruikelijke zaken zoals een hartslagmeter, gyroscoop, gps en een thermometer zijn ingebouwd, maar veel interessanter wordt het als blijkt dat het bandje met alle grote besturingssystemen overweg kan en liefst 48 uur meegaat. En dan is onze WK-vriendin Cortana ook nog eens verstopt achter het 1,4 inch tft-schermpje. Wel jammer dat Band alleen spatwaterdicht is, puntje voor de volgende keer (deze memo gelezen MS?)

Band werkt samen met onder andere Runkeeper, MyFitnessPal en Starbucks. Starbucks? Yep, je zou met het bandje ook bij die koffieboer een sloot koffie (met extra suiker) kunnen halen dankzij integratie van de Starbucks Card.

 

 

Microsoft Health om alles in de gaten te houden

Bij zo’n bandje hoort natuurlijk ook software, in dit geval Microsoft Health. Een app met een karrenvracht aan staafdiagrammen, caloriemeters en andere gekkigheid. Ziet er op het eerste gezicht niet anders uit dan de concurrentie op dit moment doet, maar wel tof dat het voor alle (mobiele) platformen beschikbaar is.

 

Dit is niet Microsoft Band, maar wel een tof plaatje

Dit is niet Microsoft Band, maar wel lekker gek retroplaatje

 

Leuk Microsoft, maar wat nu?

Goed, of we het uiteindelijk allemaal gaan gebruiken, dat is nog maar de vraag. Ik gok van niet, maar de poging van Microsoft is in ieder geval lovenswaardig. Op papier ziet het er strak en doordacht uit en voor zo’n 160 euro (vrij omgerekend van de adviesprijs in dollars) is het apparaat niet eens zo gek duur. Oh ja, je hoeft er ook niet maanden op te wachten (hoi Apple klokkie), maar is per direct beschikbaar. Ook weleens lekker.

 

En nu ga ik weer op de bank liggen.

 

Reacties

  1. IkBenBrian

    Op het moment weet ik echt niet wat je met een Smart Watch moet doen. Ja, lachen! Je hartslag even opmeten. Geinig. Maar dit ga je zeker in de intertoys of de kruidvat vinden tijdens de kerstdagen. Dit is gewoon echt niks.