Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Project Ara op MWC: gefascineerd door blokjes (video)

Bart
  • Op 3 maart 2015

Het beursterrein van het Mobile World Congress is zo groot als een klein dorp, waar deze dagen tienduizenden mensen rondlopen. Maar in elke uithoek van het congres hoor je gefluister over hetzelfde onderwerp. Ergens op de beurs moet Project Ara te zien zijn, de modulaire telefoon van Google. Wij vonden ‘m.

Nu zouden we er normaal niet aan denken om bij het volstrekt onbekende YEZZ de stand op te lopen, al is het maar omdat het bedrijf alleen in de Verenigde Staten opereert. Maar de Amerikanen zijn een samenwerking aangegaan met Google, en helpen om de spectaculaire modulaire telefoon te ontwikkelen. Vandaar dat ze er eentje hebben. Klein nadeel: het is slechts een niet werkend dummy-model. Ohja, en hij ligt in een vitrine.

Van babyfoon tot lasermeetlat

Kortom: uiteindelijk staan we op de stand van een onbekend bedrijf naar wat plastic blokjes achter glas te koekeloeren. Dat is leuker dan het klinkt, want het geeft een goed beeld welke kant Project Ara opgaat. Het stalen endoskelet bevat magneetjes die de verschillende modules op zijn plaats houden. En die modules, dat kan van alles zijn, zo legt Marion Chaparro van YEZZ uit. “Een fotograaf kiest een goede camera, een architect klikt er een lasermeter in en we stellen ons ook voor dat een babyfoon-module beschikbaar komt.” De mogelijkheden zijn eindeloos, aldus Chapirro. Haar persoonlijke favoriet is momenteel de gamecontroller-module die ook in de video te zien is.

Project Ara dit jaar te koop….in Puerto Rico

We hebben niet meer zo gefascineerd naar plastic blokjes staan kijken sinds die ene keer dat we met de ouders in LEGOland waren. Maar uiteindelijk was er ook bar weinig te zien. Voor het echte werk moeten we later dit jaar naar Puerto Rico, waar Google een proef gaat doen met de verkoop van de modulaire smartphone. Alle kennis die ze opdoen in dat gekke land, wordt uiteindelijk gebruikt voor de échte modulaire smartphone. Dus wanneer wij een werkend model kunnen uitproberen? Dat kan nog jaren duren…

 

Lees ook: Project ARA dit jaar beschikbaar…in Puerto Rico