Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Galaxy Note 3: volg de leider

Dennis de Vries

Samsung baas JK Shin herinnerde iedereen er nog maar eens aan toen hij op het grote podium van de IFA stond. In 2011 begon de fabrikant met de Galaxy Note eigenhandig een nieuwe hype. Nu, twee jaar later, is het idee vaak nagedaan en veel gekopieerd. Maar met de derde versie van de grote-smartphone-met-pennetje, de Galaxy Note 3, bewijst Samsung weer even wie de dienst uitmaakt als het op grote smartphones aankomt.


Een stukje vierkanter en daardoor een stukje stoerder

Want poeh-hee, wat is ook deze nieuwe Note weer goed uitgerust. De specificaties zijn om van te watertanden. Het Android-toestel is voorzien van een nieuwe generatie quad-core processor, de Snapdragon 800, in dit geval geklokt op 2,3Ghz. Het is de eerste smartphone met een indrukwekkende 3GB aan werkgeheugen, werkt op het 4G netwerk, heeft een enorme 3200mAh accu. Het beeldscherm is een 5,7 inch Full HD Super AMOLED -ziet er lekker uit- en de 13 megapixelcamera neemt video’s op in 4K, Ultra HD.

Aan het design is ook gesleuteld. Gelukkig maar. Want je kon veel van de laatste paar generaties Galaxy smartphones zeggen; echt mooi waren ze nooit. Met de Note 3 lijken ze terug te grijpen naar de Galaxy S2. Een stukje vierkanter en daardoor een stukje stoerder. En! Geen speelgoedplastic meer! De achterkant heeft nu een motiefje waardoor het net lijkt of er (nep)leer overheen gespannen zit. Een hele verbetering aldus ondergetekende, hoewel mijn collega in de video daar anders over denkt.

Foto’s Samsung Galaxy Note 3

Maar een nieuwe Note zou niet compleet zijn zonder een handvol nieuwe functies die we nog nergens anders gezien hebben. Die S-Pen zit er tenslotte niet voor niets in. Ditmaal wordt er gehamerd op ‘punt-cirkel-vierkant’. Het puntje van de pen roept een hip submenuutje op waarin een paar functies verstopt zitten. Teken een rondje over een stuk tekst of een plaatje, en het wordt als knipsel opgeslagen. Met een vierkantje kun je op handige manier apps oproepen. Daarnaast leunt de Note 3 zwaar op automatische herkenning van jouw kraaienpoten handschrift. Een opgekrabbeld telefoonnummer kan direct gebeld worden, het adres van een website kan direct bezocht worden.

Schouderklopje voor ons

Kortom; werk aan de winkel voor de concurrentie. Want grote smartphones maken kan iedereen, maar van de Note is er maar eentje, ook al is dit al de derde. Vanaf eind september kun je ‘m kopen, moet je alleen wel even rekening houden met de adviesprijs van €749,-. Tot die tijd geven wij onszelf even een schouderklopje omdat we als enige op internet over de Note 3 hebben geschreven zonder het woord ‘phablet’ te gebrui….ooooh….laat maar.