Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Galaxy Note 7 uit de winkels gehaald vanwege explosiegevaar

Samsung Galaxy Note 7
Dennis de Vries

De Samsung Galaxy Note 7 is ????! Maar dan ook echt. De accu van het toestel kan zomaar exploderen. Oeps. Samsung neemt daarom drastische maatregelen. In landen waar hij al verkocht is, wordt een terugroepactie op poten gezet. De verkoop in Nederland is uitgesteld.

Fikkende Note’s zijn erg kwalijk natuurlijk, maar het is niet zo dat elk toestel meteen in vlammen op ging. Van alle Galaxy Note 7’s is er in ieder geval eentje waarvan de accu is geëxplodeerd. Verder meldt Samsung dat er nog 34 andere incidenten zijn geweest sinds 1 september. Of het daarbij ook gaat om een accu die spontaan vlam vatte, is niet bekend gemaakt. Er wordt onderzoek gedaan naar het ontstaan van de problemen, vandaar dat de boel even halt is gezet.

 

 

De Note 7 was al in tien verschillende landen in de verkoop en naar schatting zijn er 2,5 miljoen toestellen over de toonbank gegaan. In de meeste landen worden alle toestellen teruggeroepen, ook de nog niet verkochte. Alleen Hong Kong en China lijken de dans te ontspringen omdat die een gepimpte versie (met 6GB RAM, 128GB ROM en een ander type accu) voeren.

Verkoop Note 7 in Nederland

Als je een Samsung Galaxy Note 7 hebt besteld, dan zul je dus even wat langer moeten wachten. Niemand weet hoelang. Dat is zuur. Samsung Nederland probeert dat wel te compenseren. Ten eerste krijgt iedereen die nu al een Note 7 heeft besteld, daar gratis een 128GB MicroSD kaart bij. Ten tweede krijgen toekomstige eigenaren de zekerheid dat hun smartphone niet ineens hun zak in de fik zet. Best fijn toch?