Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Review: Samsung Galaxy Note PRO

Dennis de Vries

Reviewoverzicht

Design
8
Hardware
8.5
Functionaliteit
9.5
Prijs/kwaliteit
5.5

Samsung Galaxy Note Pro

Face it. Groter is gewoon beter.

De miljoen-miljard tablets die er inmiddels verkocht zijn, bewijzen dat de apparaten met beeldschermen van 7, 9 of 10 inch meer zijn dan ‘grote smartphones waarmee je niet kunt bellen’. Maar ik zal het eerlijk zeggen: dat gevoel had ik nooit. Tot Samsung de Galaxy Note PRO presenteerde. Eindelijk een tablet die flink wat meer kan dan mijn smartphone, en soms gewoon fijner is dan mijn laptop. Hij past er precies tussen.

Met de Galaxy Note PRO doet Samsung precies hetzelfde trucje bij tablets als ze eerder met de Galaxy Note deden bij smartphones. Maak ‘m groter dan alles wat momenteel te krijgen is, stop ‘m vol met de nieuwste hardware en hou wat ruimte over voor een pennetje. De Note PRO is met zijn 12,2 inch beeldscherm een flinke lap tablet. Dat is zijn zwakte, hij is niet zo mobiel als zijn kleinere broertjes. Aan de andere kant is hij qua oppervlakte niet groter dan een A4-tje. Het moet gek lopen wil hij niet in je tas passen.

Maar die 12,2 inch is natuurlijk ook de kracht van deze tablet. Het beeldscherm heeft een hoge resolutie van 2560×1600 pixels, waardoor alles niet alleen groot, maar ook haarscherp is. Om optimaal gebruik te maken van de enorme ruimte op het scherm, is het multitasken naar een nieuw niveau getild. Je kunt het scherm eenvoudig opdelen in vier ‘kwadranten’, elk met een eigen actieve app. Door het grote, scherpe beeldscherm kom je geen ruimte te kort en door de krachtige hardware werkt alles vlekkeloos.

Specs Samsung Galaxy Note PRO

Gewicht: 753 gram
Formaat: 296x204x8 millimeter
Beeldscherm: 12,2 inch Super LCD
Resolutie: 2560×1600 pixels
Geheugen: 32GB
RAM: 3GB
Processor: 1,9Ghz quad-core + 1,3Ghz quad-core
Camera: 8 megapixels met LED flits
Accu: 9500mAh
Adviesprijs: € 749

                              

‘Het tweede scherm’, is belangrijk in tv-land. Mensen kijken bijvoorbeeld de Olympische Spelen tegenwoordig met een smartphone of tablet in de hand. Beetje ‘Appen‘ met je maten, Twitteren over dat het commentaar weer k** is en in de reclames een potje Flappy Bird. De Note PRO is het eerste en tweede scherm ineen. Een livestream op het beeldscherm, met in de hoek Twitter en Hangouts? Ik kwam de bank niet meer af.

Nooit meer van de bank

Daarmee onderscheidt de Note PRO zich direct van de ‘grote smartphones waarmee je niet kunt bellen’. Het is soms totaal onduidelijk hoe al die functies van Samsung werken, maar als je ze door hebt, kun je er ook veel kanten mee op. En dan zijn er nog de standaard geïnstalleerde zakelijke apps, zoals Office Suite en een e-meeting app. Dankzij de S-Pen kun je heel precies werken en serieus wat tekenen. En als je ‘m koopt, krijg je er een half jaar Netflix bij. Als je dat hebt, heb je helemaal geen reden meer om van de bank te komen.

Meestal zijn veelzijdige apparaten een klein beetje goed in heel veel verschillende zaken. Maar de Note PRO niet. Die is niet overal een beetje goed in. Goed, je stopt ‘m niet in je binnenzak, maar verder is hij overal op zijn plek. Zelfs bij mij.

Check ook:

> Uitbuiken met de Samsung Galaxy Note Pro
> De lancering van de Note PRO op de CES
> Eens iets anders? Er zijn ook tablets van Nokia, schijnbaar.

Reacties

 1. Huib

  Taring! Ik zag hem vandaag liggen bij de Mediamarkt voor 499.
  De eerste keer dat ik hem in mijn handen had. Zit natuurlijk ergens aan vast, tegen het pikken, zodat ik niet echt goed kon voelen hoe het nou in de hand ligt, maar pjew, wel erg mooi en bloedsnel. Heb een “oude ” Galaxy tab 2 en dat is echt schokkerig, vooral als je veel widgets gebruikt.
  Super duper, maar ehhhh, ik heb hem niet nodig.

  Verdorie!

  Huib