Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Galaxy S6 Active is de S6 die je wilt

Samsung Galaxy S6 Active is de S6 die je wilt
Dennis de Vries

Die Samsung Galaxy S6, die is dus best mooi. En goed ook. Lekker beeldscherm, prima camera, supersnel, niks mis mee. En dat hij van glas is, ach je doet er toch een hoesje om. Maar er is een toestel dat beter is. In de VS is de Samsung Galaxy S6 Active gepresenteerd. En dat is de S6 die je wilt hebben.

Het is een traditie. Als Samsung een top-Galaxy uitbrengt, dan komt daarna een heel remspoor aan aftreksels en varianten. Meestal volgt er na een half jaar een Plus-variant. Voor mensen met kleine handen (maar ook kleine portemonnees en weinig eisen) wordt een Mini-versie in elkaar geflanst. En smartphonegebruikers die veel buiten zijn kunnen hun lol op met een Active-variatie. De Samsung Galaxy S6 Active deed al een tijdje de ronde in het geruchtencircuit en is nu in de VS te koop. Maar dit is meer dan zomaar een Galaxy S6 met rubberen randje.

Waterdicht

Dat komt voornamelijk door de originele Samsung Galaxy S6. “Dit is het raarste wat we hier meemaken”, merkte Paul al op tijdens de presentatie van de Galaxy S6. Hij doelde op de glazen behuizing van de Samsung Galaxy S6. Mooi, gelikt, glas en metaal maar: niet waterdicht. Dat is een flinke stap terug ten opzichte van de Samsung Galaxy S5, die dat wel was. En stappen terug doen; daar houden we niet van. Wil je een waterdichte Samsung Galaxy S6, dan had je pech. Tot nu. De Samsung Galaxy S6 Active heeft een ip68 normering, wat betekent dat je ‘m tot ruim een meter onder water kunt houden. En hij is ook stofdicht.

 

Video: suf videootje, maar dit is dus de Samsung Galaxy S6 Active

 

Het gekke is alleen dat Samsung daar niet gestopt is. De Samsung Galaxy S6 Active is bedoeld voor mensen die lekker een dagje de natuur in gaan, zonder zich zorgen te willen maken over hun stijlvolle glazen smartphone. Maar wat heeft de natuur over het algemeen niet? Stopcontacten. Een hele dag op pad betekent een hele dag zonder stopcontact om je telefoon op te laden. De oplossing: een grotere accu. De Samsung Galaxy S6 Active heeft daarom een accu met 3500mAh capaciteit. Dat is een stijging van dik 37 procent ten opzichte van de originele Galaxy S6, die het moet doen met een capaciteit van ‘slechts’ 2550mAh.

De verdere specs zijn praktisch identiek. Hetzelfde 5,1 inch QuadHD Super AMOLED beeldscherm, dezelfde camera en dezelfde processor. Allemaal uitstekend. Enige verschil is nog dat de Samsung Galaxy S6 Active hardwarematige knoppen onder het beeldscherm heeft. Want dat heb je nodig. In de natuur. Denk ik.

Galaxy S6 Active: vet lelijk?

Kortom, de S6 Active biedt twee voordelen ten opzichte van zijn oudere broer. Maar…maar, dan is de Samsung Galaxy S6 Active zeker vet lelijk. Toch? TOCH? Nou, een beetje wel ja. Die hele ‘ruggedized’ look siert een telefoon over het algemeen niet. Maar een voordeel is dat de S6 Active maar een klein beetje groter is dan de originele S6. Slechts 3,5 millimeter langer, 3 millimeter breder en een kleine 2 millimeter dikker. Dat valt reuze mee! Dat is ongeveer wat een gemiddeld rubberen hoesje aan je mooie, stijlvolle glazen Galaxy S6 toevoegt.

 

Links de 'normale' Galaxy S6 met een compleet willekeurig gekozen, heel gemiddeld hoesje. Rechts de S6 die je eigenlijk wilt hebben.

Links de ‘normale’ Galaxy S6 met een compleet willekeurig gekozen, heel gemiddeld hoesje. Rechts de S6 die je eigenlijk wilt hebben.

 

Je moet kiezen…

Goed, de Galaxy S6 Active is nu alleen nog maar bij AT&T in de VS verkrijgbaar en het is niet zeker of en wanneer hij naar Nederland komt. Maar als je kunt kiezen, kies je dan voor het kneusje links, met een ‘redelijke’ accuduur en de wetenschap dat een regenbuitje einde verhaal betekent? Of voor de even grote, even dikke maar brute optie rechts, met brute accu en ook nog eens brute waterdichtheid? Antwoord op deze totaal niet gekleurde vraag mag in de comments!

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Oeh, waar kan je dat s6 hoesje kopen????

  • Dennis de Vries

   http://www.amazon.com/Galaxy-S6-EpicGadget-TM-International/dp/B00VKOSJ8A

   Als je ‘m binnen hebt, stuur ff een fotootje!

  • stijn v brummelen

   Ik heb hem maar besteld. Ben heel benieuwd. Echt een fashion statement. Veel beter dan dat leer van me G4.

  • Jan

   Ik wil de S6 Active heel graag, maar komt hij nog naar Nederland? ?

 2. Stijn

  Is het slim om de Samsung Galaxy 6S Active in Amerika zonder sim kaart te kopen – te laten verschepen?