Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vier foto’s die aantonen hoe lelijk de Sony Smartwatch 3 is

Smartwatch Sony 3
Ger
  • Op 9 juni 2015

Opeens lag hij in ons postvakje. Een gadget die we tijdens de IFA 2014 al als een ‘weinig imponerend apparaat‘ bestempelde. Maar met een nieuw ontworpen bandje en chromen behuizing moet de Sony Smartwatch 3 ons overtuigen van het nut van zijn bestaan. Nou… Nee. Wij geven vier redenen, of liever: vier foto’s, waarom dit slimme horloge heel snel een betere opvolger moet krijgen.

1. Dat bandje. Haha. Dat bandje.

Sony Smartwatch 3 om de pols

Extra gratis epileren dankzij de Sony Smartwatch 3.

 

De nieuwe Sony Smartwatch 3 heeft een roestvrijstalen behuizing. Dat moet de gadget de nodige uitstraling geven. De plastic editie van vorig jaar was immers niet zo’n succes. Maar weet je wat nu zo absurd is? Dat bandje maakt gebruik van ouderwetse schakels. Misschien heeft je vader nog een horloge met zo’n systeem. Dat moet er mooi uitzien, maar zorgt voor een belachelijk pijnlijk probleem. De schakels trekken de haren uit je arm. En dat is – understatement – niet bepaald prettig. Je pols is na een middagje dragen zorgvuldig geëpileerd. Dat kan Kim Kardashian misschien handig vinden, maar wij niet.

 

2. Kijk eens hoe dik!

Smartwatch 3 van Sony

Een dikke jongen, die Smartwatch 3.

 

Nu snappen wij best dat je een show-off wil zijn. Trots wil paraderen met je nieuwe smartwatch, ook al is dat eigenlijk heel erg niet cool. Maar doe dat dan op zijn minst met een beetje klasse. Subtiel onder je pak of zo. Dat is bij de Smartwatch 3 haast niet mogelijk. Het horloge-element is veel te dik en daardoor veel te prominent aanwezig, ondanks zijn relatief geringe formaat. Simpel gezegd: het is gewoon fucking lelijk.

 

3. Vierkant is niet rond, Sony

Display Sony Smartwatch 3

Ideaal voor Instagrampica’s, zo’n vierkant scherm!

 

Dan kan het wel een heus ‘Transreflective’ TFT-beeldscherm zijn die ook nog een waterbestendig is, maar een vierkant display op een smartwatch is gewoon lelijk. Foeilelijk. Opbokken met je 320 x 320 pixels. En gauw.

 

4. Een smartwatch met schakels. Blegh!

Sony Smartwatch 3

Misschien iets voor B.A. Baracus!

 

We hadden al wat gezegd over die schakels. Dat dat irritant om je pols kan zijn. Maar hadden we al gezegd dat het gewoon oerlelijk is, omdat het uurwerk zich er simpelweg niet voor leent? Een vierkant display, met daarbij chromen schakeltjes – hoe komt Sony erbij? Die schakels vormen een lelijke – haha – schakel in de keten. Volstrekt onnodig. Waarom geen leren bandje?

Even een tandje – haha 2- doorschakelen, Sony!

 

 

Ben jij gek en wil je deze smartwatch kopen? Dan kan dat overal en nergens op internet. Tip: doe dat niet. Kies wel voor iets moois. De LG Watch Urbane ofzo, of de Moto 360. UPDATE: de vriendelijke PR-mevrouw van Sony wees ons na het lezen van dit artikel erop dat er ook een leren en rubberen editie is van de Smartwatch 3.  Geen nieuws natuurlijk – en staat volstrekt los van deze editie met schakels – maar dan weten jullie dat. 

Fotocredits: Tobias Bos.

Reacties

  1. Nihele

    Beauty is in the eye of the beholder!