Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Video: Samsung Galaxy Tab S in ’t zonnetje

Dennis de Vries

Samsung heeft een enorm aantal tablets in het portfolio zitten, maar slechts twee daarvan hebben momenteel een Super AMOLED scherm. Draadbreuk liet op de Amsterdamse grachten de Galaxy Tab S kennis maken met de natuurlijke vijand van elke tablet: de felle zon.

Het Super AMOLED scherm is belangrijk. Samsung sprak zelf bij de introductie van de Samsung Galaxy Tab S van ’the ultimate viewing experience’. Over het algemeen bieden AMOLED-schermen meer verzadigde kleuren dan de gangbare LCD-varianten, en zijn ze ook door een veel hoger contrast beter te zien in fel licht. Maar tot voor kort was AMOLED ook nog vrij duur, waardoor het alleen een beetje betaalbaar was als ze in de veel kleinere smartphones zaten, zoals de Samsung Galaxy S5.

>> Kijken: ‘Uitbuiken’ met de Samsung Galaxy Tab S
>> Lezen: Samsung Galaxy Tab S heeft eindelijk, eindelijk AMOLED

Om de kracht van Super AMOLED te tonen, dreef Samsung ons direct na de presentatie de volle zon in. Conclusie: het beeldscherm van de Galaxy Tab S houdt zich inderdaad prima staande in fel licht. Een prestatie van formaat die we graag willen laten zien. Alleen ziet het er op de camera nogal….sneu uit. Kijk zelf maar in bovenstaande video en bedenk: het feit dat Touchwiz alleen te zien is als we ons terugtrekken op de pot is dus puur te wijten aan de camera. Geef Samsung niet de schuld.

Daarmee valt de video vanaf de boot – figuurlijk – een beetje in het water. Maar geen zorgen, de Samsung Galaxy Tab S 10.5 (hij is er ook met 8,4 inch beeldscherm) ligt inmiddels op de redactie. Kunnen we binnenkort even wat dieper ingaan op wat het apparaat verder allemaal kan. Wordt vervolgd!