Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘HTC maakt de mooiste telefoons’

‘HTC maakt de mooiste telefoons’
Dennis de Vries

De mooiste mobiele telefoon, daar was ik vorige week naar opzoek. De aanleiding was de tienjarige verjaardag van de Motorola RAZR. Jullie reageerden massaal, maar de heerlijk platte klaptelefoon kreeg weinig bijval. In plaats daarvan strijken Nokia en HTC met de eer. Een samenvatting van de mooiste telefoons, volgens jullie.

>> Bekijk alle reacties op de vraag: ‘Wat is de mooiste telefoon ooit gemaakt?

Mooi van HTC


Het merk dat veruit het vaakst naar voren komt in de reacties is HTC. De HTC Hero en de Legend worden geroemd om hun ‘kinnetje’, het kenmerkende opstaande randje onderaan het toestel. De HTC Desire Z, met zijn grote QWERTY-toetsenbord wordt genoemd. Maar het toestel dat veruit het vaakst voorbij komt is de nieuwe HTC One. Specifieker: de HTC One M8, de nieuwste.
De unibody behuizing van metaal, die perfect om het grote beeldscherm heen sluit, de afgeronde hoeken, zijn boomsound speakers aan de voorkant. De eerdere HTC One M7 was al geen lelijke jongen, maar de M8 is qua design een schot in de roos. “Want die is helemaal van metaal”, aldus IkBenBrian. En laten we eerlijk zijn, ook op andere vlakken is het geen vervelend toestel.

Mooi van Nokia:


Het voormalige Finse Nokia mag niet ontbreken op een lijstje met mooiste telefoons. Lang geleden waren zij verantwoordelijk voor hoe alle andere gsm’s er ongeveer uitzagen. Die rol van trendsetter waren ze al kwijt toen de smartphones in de mode kwamen, maar met de Nokia N9 of de bijna identieke Lumia 800 bewezen ze dat ze het nog steeds in de vingers hadden. Prachtige vloeiende lijnen en verschillende onderdelen die aan elkaar vastgegroeid leken. Geen schroefje te bekennen. Opvallend genoeg had de Nokia Lumia 800 enkele kenmerken waar we doorgaans de neus voor ophalen. Maar het toestel bewees dat je ook met 12 millimeter dikte en een plastic behuizing een ware schoonheid kunt zijn. “jammer dat daarvan geen versie is met WP 8.1”, vindt Matroosoft. Inderdaad, de nieuwe generatie Window Phones mist de perfectie van de Lumia 800.

Mooi van Apple


De iPhone is zo iconisch, dat je grootmoeder waarschijnlijk elke smartphone nog steeds een ‘iPhone’ noemt. Maar de mooiste is volgens jullie de iPhone 5. De dunste, ligste en grootste iPhone die Apple tot nu toe heeft gemaakt. Het beeldscherm groeide wat, de behuizing kromp wat. En Apple deed de kwetsbare glazen behuizing van de iPhone 4/4S in de ban voor een wat meer duurzaam metaal. “het is strak en mooi alleen ik vind het wel een klein toestel”, zegt Broodschappendoen. Wie weet wat de iPhone 6 gaat bieden.

Ook mooi

palmprePalm Pre: Dit toestel kan in hetzelfde rijtje als de Nokia N9. Iedereen was louter enthousiast over deze smartphone, maar het kreeg nooit de kans die het verdiende. De software was om je vingers bij af te likken, maar het toestel zelf mag er ook zijn, vindt BroodjeKaas.

 

 

 

bold9900Blackberry Bold 9900: We steken regelmatig de draak met Blackberry. Dat doen we niet omdat we het leuk vinden, maar omdat ze er om vragen. Maar over De Bold 9900 maken we geen grappen. “Ik denk dat de afbeelding voor zich spreekt”, is de argumentatie van softhijsje. Voor deze keer kom je er mee weg, want het is inderdaad een mooi apparaat.

 

 

vertuDe luxe merken: Een telefoonmerk dat het puur en alleen van design moet hebben maar zelfs daar regelmatig niet in slaagt. Wansmaak met dinosaurusleer, dodo-bont en mammoet-ivoor. Maar de Signature Touch die Stijn van Brummelen noemt is best cool. In hetzelfde rijtje van ‘veel te duur’: de Tag Heuer Meridiist, die Joep van den Eijden noemt.