Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung: ‘Note Edge had er al in 2010 kunnen zijn’

Samsung: ‘Note Edge had er al in 2010 kunnen zijn’
Ger
  • Op 16 december 2014

De Samsung Galaxy Note Edge is weliswaar pas dit jaar gelanceerd, maar volgens Lysa Clavenna, hoofd van Samsung Innovations Europe, had het toestel met touchscreenzijkant er al in 2010 kunnen zijn. “Iets meer dan drie jaar geleden kwam een collega van me op het idee, maar uiteindelijk werd het verkeerd geïnterpreteerd.”

Dit leidde volgens Clavenna tot een telefoon met een zwarte rand aan de zijkant van het reguliere touchscreen. Via die rand kon je diverse applicaties activeren. “Dat begrepen mensen niet. Ze vroegen zich af waarom die zwarte rand daar nou eigenlijk zat.” Gevolg: deze werd niet of nauwelijks gebruikt. “Je kunt als fabrikant niet succesvol zijn als je niet soms wat fout doet”, meent Clavenna. “Je moet soms dingen proberen.”

‘Verkeerd uitgevoerd’

“Vervolgens werd er tijdens meetings gezegd dat dit een mislukt concept was, maar het was verkeerd uitgevoerd”, voegde de Samsung-medewerkster er aan toe. “De Galaxy Note Edge is de juiste intepretatie. Althans, dat is wat wij denken.”

Samsung baarde dit jaar tijdens elektronicabeurs IFA met de introductie van de phablet de nodige opzien. De Note Edge is namelijk het eerste apparaat met een touchscreen aan de rechterzijkant van het scherm. De rand geeft toegang tot diverse applicaties, widgets en toont bijvoorbeeld informatie over het weer en de laatste beursnoteringen.

Linkshandige Edge op komst?

Met de Edge kunnen vooral rechtshandige gebruikers de smartphone sneller bedienen. Ben je linkshandig, dan kom je er vooralsnog bekaaid van af. Of er een linkshandige editie komt, doet Samsung geen uitspraken. “Natuurlijk is het iets waar we over nadenken, maar over toekomstige producten zeg ik verder niets”, aldus Clavenna tegenover Draadbreuk.nl.

Ook gaan er sterke geruchten dat de Samsung Galaxy S6 een speciaal Edge-broertje krijgt, maar ook daarover houdt de fabrikant de kaken stijf op elkaar.

Video: Samsung Galaxy Note Edge

 

 

De Samsung Galaxy Note Edge werd gelanceerd op de IFA in Berlijn. In 2010 was het concept van een touchscreenzijkant al bedacht.