Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘Samsung werkt aan irisscanner’

Samsung logo
Bart
  • Op 15 juli 2014

Samsung is hoogstwaarschijnlijk bezig met het ontwikkelen van een irisscanner voor mobiele apparaten. Dat blijkt uit een afbeelding in een tweet van @SamsungExynos, de afdeling van het bedrijf dat zich bezighoudt met processoren. Volgens het bericht op Twitter zouden unieke menselijke aspecten, zoals het oog, een belangrijke rol kunnen spelen op gebied van beveiliging.

 

 

In mei van dit jaar tekende de Wall Street Journal op dat Samsung bezig zou zijn met het ontwikkelen van biometrische sensoren, waaronder irisscanners. De fabrikant zou deze technologie niet alleen voor high-end smartphones gaan gebruiken, maar zich ook richten op de goedkopere modellen.

Samsung gebruikte de Galaxy S5 om de vingerafdrukscanner te introduceren, maar dat systeem bleek niet waterdicht. Net als bij de scanner van de iPhone 5S wisten hackers binnen de kortste keren de techniek te kraken. Mogelijk is de irisscanner een betrouwbaardere manier om bijvoorbeeld telefoons te beveiligen of digitale betalingen mogelijk te maken.

Opvallend is dat de telefoon op de afbeelding in de tweet van @SamsungExynos geen merknaam bevat of typisch Samsung-design heeft. Het ligt wel in de lijn der verwachting dat, net als bij de vingerafdrukscanner, Samsung kiest om deze technologie te laten debuteren op een topmodel. En dat zou goed de Galaxy Note 4 kunnen zijn, die waarschijnlijk in september op de IFA in Berlijn wordt gepresenteerd.