Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken! (90) met de Canon PowerShot N2 en Apple Music

Paul Gersen

Maandag 22 juni 2015. Buiten regent het pijpenstelen, binnen lopen Ger en Paul enorm te rotzooien met het geluid. Jawel, halverwege de uitzending scheidt de microfoon ermee uit en moeten jullie favoriete presentatoren improviseren. Maakt dat uit? Welnee, gelukkig ligt de tafel weer vol met gadgets, waaronder de intrigerende Canon PowerShot N2 en kunnen ze het weer hebben over Taylor Swift. En dan weet je: het komt allemaal goed.

Duurkoop: Panasonic Lumix DMC-SZ10

Als je maar genoeg en lang voor de camera staat, ga je vanzelf denken dat je mooi bent, lijkt het credo van Paul en Ger. En dus maken ze selfies bij de vleet. Nou, laat Panasonic daar nou juist een toestelletje voor hebben gemaakt! De DMC-SZ10 heeft een kantelbaar scherm, zodat je lekker naar jezelf kunt loeren als je een selfie schiet. Maar daarmee – en de gunstige prijs – zijn de mannen wel klaar met de positieve punten. Want waarom zit die knop toch op die ongemakkelijke plek?

Canon Powershot N2: Cameragigant gaat bezerk!

Als je een bedrijf moet noemen dat af en toe even lekker uit de band springt, is de kan groot dat je niet aan Canon denkt. Logisch, want Canon is zo degelijk als een huisvrouw die een appeltaart bakt. Maar met de Powershot N2 heeft de fabrikant toch iets geinigs op de markt gebracht. Net als de eerder genoemde Panasonic is deze camera uitermate geschikt voor selfies. Vooral de manier waarop je een foto schiet is ludiek, maar wel handig! Daarbij is Ger erg te spreken over de mogelijkheden van de camera, al vindt hij de prijs wel aan de hoge kant.

Taylor Swift fluit Apple terug

Grappig: Apple dacht even de muzikant een poets te kunnen bakken. Het bedrijf start eind van de maand met de muziekstreamdienst Apple Music. Deze gaat geen gratis abonnement krijgen, maar wel drie maanden proeftijd voor nop. En Apple had bedacht dat de artiesten daar wel even voor op konden draaien en ze de royalties voor die gratis tijd niet uit te keren – goed, je las het allemaal al in ’t Wereldje. Maar daar hadden ze even buiten Taylor Swift gerekend die middels een open brief Apple de boel heeft laten terugdraaien. En daar heeft Paul natuurlijk wel een mening over.

Dit en meer in een nieuwe editie van Uitbuiken. Volgende week een nieuwe, in een ander jasje!