Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vijf redenen om de iPhone 5s te kopen

Ger
  • Op 5 december 2013

Iedereen is nieuwsgierig naar de iPhone 5s. Niet onterecht. Ieder jaar kijkt menig gadgetliefhebber uit naar de nieuwe telefoon van Apple. En dus reviewt heel de techwereld zich helemaal scheel. Iedereen heeft een mening en wil met liefst zoveel mogelijk woorden, infographics en benchmarks aantonen dat hun review van de iPhone 5s absoluut een mustread is. Maar goed, wij zien door de reviews de review niet meer en dus doen wij het lekker anders.

Wij geven jullie gewoon vijf redenen waarom de iPhone 5s te kopen. Dan bestaat daar in ieder geval geen misverstand over. Oh, en mocht je toch twijfelen? Hier vijf redenen om de iPhone 5s NIET te kopen.

1. De vingerafdrukscanner

Misschien wel het meest besproken onderwerp van de nieuwe iPhone. De Apple iPhone 5s kun je ontgrendelen via je duim. Druk op de homeknop en de scanner leest de vingerafdruk. Zo ziet het toestel of je wel daadwerkelijk de eigenaar van de iPhone 5s bent. Handig en het werkt verdomd snel. Toch zal de gemiddelde iPhone-gebruiker effe moeten wennen. In de praktijk betrapte uw Draadbreuk-redacteur zich erop vooral bij het installeren van apps de functie te gebruiken. Daar moest je tot voor kort je complete Apple ID-wachtwoord invoeren en met 234524 tekens en cijfers is dat een gedoe. Nu hoeft dat niet meer, slechts een druk op de knop en klaar is Kees.

2. iPhone 5s Slowmo-functie

De Apple iPhone 5s kan slowmotionvideo’s maken met heel veel beelden per seconde. Honderdtwintig frames per second, om precies te zijn. En dat resulteert, zeker bij objecten die flink bewegen, in prachtige vertraagde beelden waarbij haast ieder detail zichtbaar wordt. Apple heeft haar eigen software op de iPhone 5s gezet waardoor je na het maken van een filmpje zelf kunt bepalen waar de vertraging moet beginnen.

Nadelen zijn er helaas ook: zo daalt de resolutie van 1080p (da’s Full HD), naar 720P en is het schier onmogelijk om de video’s zelf na te bewerken. Wel kunt je de (onbewerkte) filmpjes zelf uploaden naar YouTube, Facebook of Vimeo, maar daar blijft het dan ook bij. Erg zonde. Een Instagram-slowmo zit er bijvoorbeeld niet in.

Desalniettemin een heel erg toffe functie, die in de toekomst weleens heel veel gebruikt kan gaan worden.

 

3. Design iPhone 5s

Het is misschien erg makkelijk om te noemen (en tevens te bekritiseren), maar het design van de iPhone 5s is wederom om van te smullen. Toegegeven, de iPhone 5s ziet er praktisch hetzelfde uit als de iPhone 5, maar is dat erg? Apple heeft er wel slim aan gedaan de telefoon te voorzien van nieuwe kleurtjes. Met name de gouden editie is erg geslaagd. In tegenstelling tot wat iedereen vermoedde is het niet bling-bling wat de klok slaat, maar heeft het model een stijlvolle champagnekleur waarmee werkelijk iedereen gezien mag worden. Bling bling-adept of niet. De homeknop is trouwens ook iets aangepast, die heeft nu een chromen randje.

4. Batterijduur

De Apple iPhone 5s is voorzien van een nieuwe processor. Ieder jaar wordt de iPhone een stukje sneller en dat is ook nu weer het geval. Maar in deze specifieke situatie is het veel meer dan ‘een stukje’. De iPhone 5s is de eerste smartphone met een 64-bits processor. Wat dat precies inhoudt is een beetje een technisch verhaal, maar de processor kan in ieder geval heel veel efficiënter te werk gaan dan zijn voorgangers. Resultaat: een langere accuduur. Als je niet teveel gekke dingen doet (je suf roamen, 3 complete speelfilms kijken – om maar iets te noemen) kun je de iPhone 5s gerust anderhalve dag gebruiken, voor het model aan de lader moet.

5. De iPhone 5s is snel!

Maar het grootste voordeel van de eerder genoemde processor is zijn snelheid. Uit diverse benchmarks blijkt dat de Apple iPhone 5s momenteel een van de snelste telefoons op de markt is.In de praktijk merk je dat vooral bij grafisch zware applicaties. Heftige games kun je met gemak spelen en haperen niet of nauwelijks. Dat merk je bijvoorbeeld goed wanneer je spellen met 3D-effecten en diepte speelt. Beweeg de Clumsy Ninja van links naar rechts en voel je de nieuwe Mister Miyagi. Scoor in Fifa 14 en nog nooit juichte Lionel Messi zo realistisch. Speel Real Racing 3 en je waant je verdulleme de nieuwe Colin McRae. En dat alles zonder enige hapering. Ronduit heerlijk.

Oneens? Lees hier vijf redenen waarom je de iPhone 5s niet moet kopen.

Reacties

  1. BroodjeKaas

    Ik kan me vinden in jullie oordeel, maar vinden jullie de snelheid echt het “grootste voordeel”? Snelheid is fijn, maar mijn jaar oude telefoon draait FIFA 14 en Real Racing 3 ook vlekkeloos. Ik denk dat er op dit moment nog weinig toepassingen zijn die echt gebruik maken van die extra snelheid (en ja, die komen in de toekomst natuurlijk wel, maar in de toekomst komen er ook nóg snellere SoC’s).