Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (33)

’t Wereldje (33)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

5. Galaxy S5 vanaf volgende maand ook voor paupers

"Zo'n grote kristal jonguh!"

“Zone grote kristal jonguh!”

 

Even een tipje van de sluier: we hebben de Samsung Galaxy S5 nu een weekje bij ons op kantoor en we zijn er niet wild van. Leuk toestelletje hoor, daar niet van, maar in een wereld die bol staat van de technologie raken we eerder enthousiast van een hond die op een stofzuigrobot zit dan van een telefoon die iets betere specs heeft dan zijn voorganger. Maar goed, met een beetje fantasie zou je ons als gadget-nerds kunnen omschrijven. Op mensen die ook maar een beetje hun aandacht richten op de kwaliteit van een telefoon focust Samsung zich allang niet meer. Hoe wij dat weten? Kijk maar naar de nieuwe aankondiging van het bedrijf. Er komt een S5-editie met Swarovski-kristallen. Inderdaad: binnenkort vind je het vlaggenschip van het bedrijf in de zakken van in trainingpak gestoken en met gouden kettingen behangen petjesdragers die uit de kofferbak van hun happy hardcore pompende tweedehands Mercedes uit de vrachtwagen gevallen blu-rayspelers verkopen. Laten we voor eens en altijd duidelijk zijn: kristal hoort netjes in de vitrinekast van je oma te staan, niet op gadgets geplakt te worden. We zijn Johnny en Willie niet!

4. Oculus Rift blijkt ideale wraakpartner

De brandweer is nog drie kwartier bezig geweest om zijn onderbroek na te blussen

De brandweer is nog drie kwartier bezig geweest om zijn onderbroek na te blussen

 

Wij bij Draadbreuk zijn heel vredelievende mensen. Hebben ook niet zo snel een hekel aan iemand. Goed, er zijn wat exen waarbij we het niet zullen nalaten door de brievenbus te pissen als we de kans krijgen en ergeren ons nog wel eens aan een tweetje van een techjournalist hier en daar, maar daar blijft het ook wel bij. Echte haat kennen we niet. En dat is maar goed ook, want mocht er ooit iemand zijn die het bloed onder onze nagels vandaan haalt, weten we precies wat we moeten doen. Een Oculus Rift kopen. De beste man of vrouw uitnodigen om virtual reality te beleven. En dan dit. Wel handig om van tevoren even een defibrillator klaar te zetten. En een wasmachine om de volgescheten broek te wassen.

3. Oppo legt uit waarom het geen smartphones verkoopt

Hier een kleine impressie van hoe wij het nieuws over Oppo binnen kregen

Hier een kleine impressie van hoe wij het nieuws over Oppo binnen kregen

 

Ooit wel eens iemand gezien met een Oppo smartphone? Wij ook niet. Het bedrijf wil daar nu verandering in brengen, getuige deze nieuwe commercial. De Oppo Find 7 heeft een nieuwe functie, namelijk de VOOC Rapid Charger. Deze laadt je telefoon vier keer zo snel op als normaal. Hoera! Daar zijn we blij mee! Oh nee, natuurlijk niet. Oppo gaat gewoon voor kijkharde symptoombestrijding en pakt niet de oorzaak aan. Regel potdorie gewoon eens dat de accu een paar dagen mee gaat! Wij zijn er helemaal klaar mee dat we ’s nachts in de club staan te schuren, onze telefoon uitvalt en we tussen de dronken mensen door over de grond moeten kruipen op zoek naar een stopcontact, of het laden nu een half uur of twee uur duurt. Wat zal de volgende feature van Oppo worden? Een gereedschapssetje meeleveren voor als je telefoon kapot valt? Een plastic zakje erbij, voor als je ermee wilt zwemmen? De telefoon in de winkel leggen met een sudoku-boekje, omdat hij te langzaam is voor spelletjes? Wij snappen wel dat niemand een Oppo heeft.

2. Trend: bind een televisie aan je pols

Een beetje moeilijk te zien, maar de Rufus Cuff is 14 bij 37 kilometer groot

Een beetje moeilijk te zien, maar de Rufus Cuff is 14 bij 37 kilometer groot

 

Onze Paul loopt sinds vorige week met een Galaxy Gear 2 om zijn pols. Verplicht. Het moet raar lopen willen jullie inmiddels niet weten hoe wij over dit soort wearables denken, maar als techjournalist moet je af en toe uit je comfort zone treden om een apparaat te testen. En dus loopt onze roodbaard vrij opgelaten over straat, hopend dat hij niet wordt gebeld en mensen ‘m vreselijk hard uitlachen als hij het telefoongesprek via zijn horloge voert. Nu dacht Paul dat de Gear 2 al een vrij opvallende verschijning om de pols was, maar wacht maar tot we hem de Rufus Cuff in de maag splitsen. Deze smartwatch is echt belachelijk: alsof je je telefoon met een elastiekje aan je arm vast hebt gemaakt. We moesten dan ook wel even gniffelen toen het bedrijf Rufus Labs een crowdfund-actie begon om het apparaat te financieren. Wij gokten erop dat ze misschien net twintig euro binnen zouden krijgen. Van Johan Vlemminx. Maar geloof het of niet: het bedrijf heeft het streefbedrag van 200.000 dollar al binnen. Wtf? Men wil zo’n afzichtelijk ding echt hebben? De wereld is gek geworden, binnen een jaar of twee lopen we allemaal met een flatscreen om onze pols.

1. Nieuw: Facebook maakt nieuws infantiel

"Facebook is getting a news feature? Please, tell me more about it."

“Facebook is getting a news feature? Please, tell me more about it.”

 

Nieuws, we zijn er helemaal klaar mee. Dat hele Krim-gedoe, de atoomtop onlangs, honger in Afrika, gemeenteraadsverkiezingen: SAAI! En dan al die analyses, betogen en redactionele stukken in de krant: om dood van neer te vallen. Nee, doe ons maar lekker berichtjes over geboren pandabeertjes, de nieuwe jurk van Yolanthe, een kattenfilmpje op zijn tijd en heel veel foto’s van mopshondjes die schattig kijken. Meer hoeven we niet van de wereld te weten. Gelukkig is Facebook het met ons eens: dat begint namelijk FB Newswire. De mensen aldaar gaan volgens hun nieuwswaardige content zelf selecteren en pushen. En als dat een beetje overeen komt met wat we nu op onze timeline zien, kan dat alleen maar genieten worden. Baby’s! De hele dag vers geboren baby’s! En als er ergens op de wereld een poes vermist is, weten we het meteen allemaal! Om nog maar te zwijgen over vallende mensen, die krijgen we ook meteen binnen. We hopen stiekem dat we ook berichten krijgen als ‘BREAKING: Tante Toos heeft al haar vrienden uitgenodigd om Farm Heroes te spelen’ krijgen. Da’s toch veel leuker dan die hongerbuikjes in Soedan? Hmmm, iedere nacht weer lekker slapen!