Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Philips M1X-DJ review

Paul Gersen

Reviewoverzicht

Functionaliteit
8.5
Design
4
Prijs/kwaliteit
6.5
Coolness-factor
9

Lachen!

Ideaal voor een thuisfeestje. Gegarandeerde lol.

Voor vierhonderd euro je even Armin van Buuren wanen? Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar Philips beweert dat het met de M1X-DJ kan. Wij hadden onze twijfels, maar eerlijk is eerlijk: we hebben ons prima vermaakt met dit nieuwe dj-geluidssysteem. Geen feestje is meer veilig nu iedereen een master of the wheels of steel kan zijn.

Het is lastig te omschrijven wat de M1X-DJ van Philips nu eigenlijk is. Is het een mix-set? Is het een uit de kluiten gewassen bluetooth-speaker? Of is het eigenlijk gewoon een accessoire voor je iPad? Nou, eigenlijk is het dat alles. De basis voor dit systeem is je iPad Mini of iPad met Retina-scherm, in combinatie met de app Djay 2.

Spinners en faders

Met deze applicatie kun je muziek aan elkaar mixen en voorzien van fijne (en minder fijne) effecten. De M1X-DJ zorgt ervoor dat je al die handelingen niet meer op het scherm hoeft te doen, maar met fysieke knoppen, spinners en faders. Cue instellen, equalizers bedienen, scratchen – het is allemaal mogelijk en het fijne is: het werkt allemaal zonder vertraging.

Heb je op de milliseconde een liedje klaargezet, dan knal je die zonder extra luidsprekers zo de dansvloer op. Dit apparaat is namelijk voorzien van drie luidsprekers met een uitgangsvermogen van 80 watt. Vooral de bass is imponerend: ga er voor staan en je voelt ‘m in je buik. Goed: het is natuurlijk geen high end audiosysteem dus draaien in een club wordt wellicht wat lastig. Wil je dat wel? De M1X-DJ heeft daarvoor een aux-uitgang.

M1X-DJ review: avondje aanklooien

Fijn is ook dat de M1X-DJ erg gebruiksvriendelijk is. Je hoeft echt geen ervaren dj te zijn om er muziek uit te krijgen: een avondje een beetje aanklooien en je waant je al snel een ware Tiësto. En heb je effe geen zin om de plaatjesdraaier uit te hangen? Je kunt het mixpaneel omdraaien en ‘m zo veranderen in een bluetooth-speaker.

Voor een geluidssysteem dat zo fijn werkt, is het wel jammer dat Philips niet wat meer aandacht heeft besteed aan het design. De kunststof kappen voelen wel erg goedkoop en breekbaar aan. Daarbij had een accu ook niet misstaan: wil je draadloos draaien, moet je het doen met acht van die dikke ouderwetse batterijen. Alleen maar extra gesjouw als je een strandfeestje hebt.

M1X-DJ kopen?

De Philips M1X-DJ staat in de winkel voor €399,99. Dat is natuurlijk een fors bedrag, maar als je kijkt hoeveel lol je hebt met dit apparaat, is het best de moeite waard. Lekker oefenen voor het echte werk: wie weet trek jij binnenkort ook wel als succesvolle dj de wereld over.

>> Meer mixes van DJ Paul? Check Uitbuiken van afgelopen maandag!