Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Telefoononderzoek 2.0: hoe jullie Draadbreuk bezoeken

Telefoononderzoek 2.0: hoe jullie Draadbreuk bezoeken
Bart
 • Op 9 februari 2015

Iedereen die ook maar een klein beetje van getallen houdt (zoals ondergetekende) kan dagen struinen in Google Analytics. Van pageviews tot bouncepercentage, alles wordt bijgehouden. Eén van de leukste categoriën – zeker voor een techsite – is het overzicht van type toestellen waarmee Draadbreuk wordt bezocht. Hier het overzicht van het afgelopen jaar, met een aantal opvallende zaken.

Eerst maar eens kijken naar een jaar geleden: het grootste deel van de mobiele bezoekers van Draadbreuk heeft een product van Apple in de hand. De iPhone en iPad hebben samen een aandeel van ruim 48 procent. Helaas is het voor Analytics niet mogelijk om onderscheid te maken in het type toestel, dus welke iPhone of iPad het populairst is, is niet duidelijk.

De rest van de lijst wordt gedomineerd door de Nexus-toestellen (4,5 & 7) en natuurlijk Samsung’s Galaxy S-lijn, in dit geval de S3 en S4.

 

jan2014

 

 

Juni 2014

Begin april 2014 werd de Samsung Galaxy S5 uitgebracht en dat merk je in de scores van juni. Het aandeel is nog niet heel groot, maar de S5 stapt wel de top tien binnen. Opvallend genoeg is de S3 dan nog het populairste Galaxy-toestel, met een iets hoger percentage dan de S4. Het is sowieso Samsung wat de klok slaat in juni, terwijl de Nexus 4 en 7 uit de top tien zijn gezakt. Nog altijd geen HTC gezien overigens en de enige Sony-telefoon in dit complete overzicht staat op de tiende plek.

 

jun2014

 

Januari 2015

De iPad staat nog altijd fier bovenaan, gevolgd door de iPhone. Daaronder gebeuren opvallende dingen. De S4 staat hoger in de top tien dan de S5, maar het laatste toestel staat er met twee verschillende types in. De G900F is voor de Europese markt, terwijl de G900A voor AT&T is gemaakt – hoop internationaal bezoek voor Draadbreuk. Wat oudere toestellen maken de lijst af, zoals de (eindelijk!) HTC One (M7), Nexus 5 en de Note 3. Ook leuk, de OnePlus One dringt de top tien binnen, iets wat ons techfanaten goed doet.

 

jan2015

Reacties

 1. IkBenBrian

  Na dit “onderzoek” heb ik even lopen na denken. Eigenlijk is het niet zo gek dat de iPad en de iPhone boven aan staan. Want je hebt meerdere versies van de iPad en iPhone.
  Als je nou alle samsung smartphones bij elkaar zal doen, zouden die vast ook op een mooie percentage komen. En als je de Apple produchten apart zal berkenen. Bijvoorbeeld: iPhone 3, 4/4s, 5/5s/5c, 6/6+. Dan zal het heel anders uitkomen en meer gedetaileerd. Dus dit onderzoekje is een beetje oneerlijk.

  • Richard Groenendijk

   Inderdaad, als je alle galaxy tabs bij elkaar op zou tellen, zou dit wel redelijk in de buurt van de iPad moeten komen.
   Wat ik een beetje apart vind, is dat er een paar keer onbekend tussen staat. Moet dit overig voorstellen? Of alle apparaten due niet geïdentificeerd konden worden?

  • IkBenBrian

   Ik denk overige, die allemaal slechts een klein aandeel hebben van de percentage.. Ik ben wel benieuwd welke toestellen dat dan zijn.