Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen, met Samsung Galaxy S6, Windows 10 en Mattel

De wandelgangen, met Samsung Galaxy S6, Windows 10 en Mattel
Dennis de Vries

Maanden geleden publiceerden we het eerste gerucht van de Samsung Galaxy S6 in deze rubriek, en besloten met de woorden: “Hier ga je nog veel meer van horen”. Dat bleek bijna elke week weer een waarheid. Naarmate de launchdate dichterbij komt, zwellen de geruchten aan. Maar ondertussen doet Microsoft ook lekker mee. En wat gaat Google doen met speelgoed deze week?

 

Samsung Galaxy S6 lekt, lekt en lekt

Het was één groot feest voor mensen die uitkijken naar de Samsung Galaxy S6. De enige manier waarop de smartphone meer in het nieuws kan komen, is als Samsung ‘m daadwerkelijk presenteert. Dat gaat snel gebeuren, maar tot die tijd moet je het bijvoorbeeld doen met bovenstaande foto, waar Cnet een dik watermerk overheen kwakte. we zien niet alleen de Samsung Galaxy S6, maar ook de Galaxy S6 Edge, met een gebogen beeldscherm aan beide kanten. Hiep hiep hoera. Verdere geruchten gingen over de dikte van het toeste (zo dun als de iPhone 6, aldus UnderKG en de prijs (duurder dan de iPhone 6, aldus AndroidPit)

 

Mijn Spaans is niet zo goed. Wat moettie kosten? Verkrijgbaar vanaf 747 euro voor de 32GB Galaxy S6, tot 1049 voor de 128GB Edge versie. Ka-ching!

 

Windows op Smartwatch, Asus doet ’t

Weet je wat deze wereld nodig heeft? Meer smartwatches! En dan liever niet weer de zoveelste Android Wear flop, maar even iets anders aub. Zoals een smartwatch draaiende op Windows. Welja, waarom niet, laat dat maar aan Asus over. De Taiwanese fabrikant, die een experimentje hier en daar niet schuwt, is schijnbaar bezig met de eerste Windows smartwatch (Inderdaad, de Micorsoft Band tellen we niet mee). De gegevens moeten blijken uit een patentaanvraag voor een apparaat met de naam ‘VivoWatch’. De term ‘Vivo’ wordt door Asus gebruikt voor hun lijn met Windows producten, de term ‘watch’ is Engels voor horloge. Vandaar.

Eerste Windows smartwatch? Hoe zit het dan met de Microsoft Band? Dat is een fitnesstracker. Die vertikt het om te zeggen hoe laat het is, schijnbaar.

 

Screenshots van Windows 10 voor smartphones

windows-10-phones
Het zal even wennen zijn voor Microsoft. Sinds de presentatie van Windows 10 , inclusief het spectaculaire HoloLens, zijn ze ineens weer hip en happening. En dan wordt er dus reikhalzend uitgekeken naar hun nieuwste stukje software. Voor pc’s en notebooks kun je de Windows 10 preview al een tijdje draaien, maar hoe de boel er voor smartphones uit gaat zien was tot voor kort een raadsel. Gelukkig is daar China, waar dat soort zaken dan gewoon op internet verschijnen. Een hele lading screenshots van het nieuwe Windows 10 voor smartphones, in het Chinees.

Ziet er uit als Windows Phone 8. Wat is het grootste verschil? Het grootste verschil is dat het nu geen Windows Phone 8 meer heet. Maar Windows 10. Voor smartphone. Snap je?

 

Bonus: wat gaan Google en Mattel presenteren?

Spanning en sensatie in de technologiewereld. Google en Mattel gaan samen een product aankondigen. En voor één keer heeft niemand enig idee wat het kan zijn. Mattel kennen jullie allemaal van de productie van plastic Disney-figuurtjes, Hot Wheels-autootjes, Barbies en andere aktiefiguren die jou als kind een onherstelbare deuk in je wereldbeeld gaven. En google kennen jullie allemaal van het sociale netwerk Google+ en die gekke brilletjes die dit jaar echt niet meer kunnen. Samen kondigen ze op 13 februari iets aan. Geen idee wat het is, maar het is me allemaal wat.