Vernee Thor review: per ongeluk een curved display smartphone

Vernee Thor review: per ongeluk een curved display smartphone

Het Chinese Vernee zal bij de meesten geen belletje doen rinkelen. Niet gek, want Vernee heeft nog niet eens een Wikipediapagina. De nieuwe Vernee Thor kost maar honderd euro en daar krijg je een heel aardig lijstje aan specs voor terug. Specs zeggen natuurlijk niet alles, daarom hebben we deze smartphone van Vernee uitgebreid getest. Check deze review om te kijken wat ons eindoordeel is!

Vernee is  nog een onbekende speler voor velen, maar dat proberen ze à la Oneplus te veranderen. Dat wil zeggen: ze geven geen exorbitante bedragen uit aan marketing, waardoor ze de prijs van hun smartphones laag kunnen houden.

De Vernee Thor beschikt over een 5 inch HD display, dat er erg mooi uitziet. Een goede kleurbalans en er valt geen pixel te tellen. Erg mooi allemaal, alleen is er een klein minpunt: in de zon is het scherm niet heel goed af te lezen. Erg onhandig als je veel buiten bent. Bij Draadbreuk storen wij er ons niet zo aan, want de meesten van ons hebben toch geen leven en zitten alleen maar binnen. Zitten in een gemeente cms te kloten, enzo.

Telefoontje, hoor.

Specs, specs en nog een specs

Specificaties zeggen lang niet alles, maar in dit geval is het wel bijzonder. Met een octa-core processor, 16gb opslaggeheugen, dat uitbreidbaar is met micro SD-kaart, 3GB RAM en een 2800 mAh accu is er in deze prijsklasse welhaast geen smartphone te vinden met zo’n specsheet.

De Vernee Thor is best wel rap en vertoont nagenoeg geen lag of andere soorten haperingen. Opstarten gebeurt ook redelijk snel. Wat dat betreft verslaan ze Oneplus dik in prijs-kwaliteitverhouding. Dat komt overigens ook omdat Oneplus allang niet meer het competitieve prijskaartje hanteert dat ze hadden toen ze hun eerste smartphone op de markt brachten. Simpel gezegd: de Vernee Thor heeft dus kneiterdikke specs voor een zacht prijsje.

Vingerafdrukscanner Vernee Thor

Erg grappig is het feit dat deze een budgetsmartphone een vingerafdrukscanner kent. Net als bij Huawei en LG zit deze aan de achterkant. Naar mijn inziens de beste plek voor een vingerafdrukscanner, dit voelt gewoon het meest natuurlijk. Op zich leuk, maar dan moet ‘ie het wel goed doen. En dat doet ‘ie dus niet. Gemiddeld kost het zo’n vijf keer om de Vernee Thor met je vinger te kunnen ontgrendelen. In principe zou je daarmee kunnen zeggen dat de vingerafdrukscanner er alleen voor de sier opzit.

Fatsoenlijk vingeren is er niet bij.

Design

Qua design is de Vernee Thor niet heel bijzonder. De voorkant ziet er wel mooi uit, maar het is onmiskenbaar een iPhonek-loon. Goed, dit doen Chinese fabrikanten wel vaker natuurlijk: de Oneplus 5 is ook een directe kopie van de iPhone 7. Bij de Thor is het nog niet zo erg, want de achterkant lijkt in de verste verte niet op een iPhone en is gemaakt van goedkoop kunststof. Niet heel bijzonder dus. Wat dan weer wel zo is, is dat hij ontzettend lekker in de hand ligt.

‘Curved’ display

Veder: Vernee adverteert er niet mee, maar als je goed kijkt zie je dat ons exemplaar van de Vernee Thor een gebogen scherm heeft. Dit is helaas alleen niet de bedoeling en dat is wel erg jammer. Het is niet echt duidelijk waarom, maar na een week normaal gebruik was de smartphone al complet verbogen. Nu weten we niet of dat bij andere exemplaren ook zo is, maar het is wel belangrijk om even te melden. In het dagelijks gebruik heb je er niet zo’n last van, maar het is niet zo’n heel goed teken.

Android Nougat 7.1 en lange accuduur

De Vernee komt uit de doos met Android Marshmallow 6.0 en is te upgraden naar Nougat 7.1. Dat is erg fijn, want dan heb je in ieder geval al het nieuws dat Android te bieden heeft. Dit komt doordat Vernee besloten heeft om niet een eigen sausje over het besturingssysteem van Google te gooien. Het is Android zoals Google het voor ogen heeft. Hier scoort de Vernee Thor echt punten, want zo blijft de Vernee Thor langer up to date dan de gemiddelde smartphone van tegenwoordig en kun je gemakkelijk nerden met dit besturingssysteem.

Wat ook positief opvalt is de lange accuduur. Je hoeft de Vernee Thor pas na anderhalve dag weer aan de lader leggen. Opladen duurt echter wel vrij lang, maar heel erg is dat niet.

Front-cam redelijk ruk

De camera’s van de Vernee Thor beschikken over 13 megapixels aan de achterkant en 5 megapixels aan de voorkant. De foto’s die je met de frontfacingcamera maakt zijn ronduit beroerd. Erg jammer als je veel selfies maakt. De camera aan de achterkant is wel prima en kan af en toe best een pareltje schieten, maar dat is meer de uitzondering dan de regel. In slechte lichtomstandigheden valt de camera wel wat tegen. Maar ja, wat kun je ook verwachten van een smartphone met een prijs van honderd euro.? Filmen kan overigens maximaal in 1080p en ziet er goed uit, maar wel wat schokkerig.

Conclusie Vernee Thor review

De Vernee Thor is een ontzettend rap apparaatje met hele goede specs en een lange accuduur. Ik durf wel zeggen dat de Thor beste smartphone is in zijn prijsklasse. Ik wil zelfs zo ver gaan dat dit deze smartphone de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Combineer dit alles met stock Android en je hebt een ontzettend complete smartphone. Enige minpunten zijn de camera, de buigzaamheid van de Thor en de slechte vingerafdrukscanner die er voor Jan Joker op zit. Maar deze minpunten wegen niet op tegen de soepele ervaring die Vernee Thor biedt. Al met al een ontzettend goede keuze voor mensen die niet al te diep in de buidel willen tasten, maar toch een goede smartphone willen.

Je kunt ‘m het goedkoopst bij Gearbest scoren. Gearbest verkoopt ook zo ongeveer iedere Xiaomi smartphone die er is, dus zeker even de moeite waard om te checken!