Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vijf redenen waarom we de Samsung Galaxy S6 niet willen hebben

Paul Gersen

Was nog wel een dingetje hoor, die presentatie van de Samsung Galaxy S6. Ruim vierduizend man, van pers tot relaties van Samsung, bij elkaar gedrukt in een zaaltje. Geloof ons: als je thuis via de livestream zat te kijken was je beter af. Maar, dan heb je wel de hands-on gemist, en dan zouden je een aantal zaken opvallen. Dit zijn de vijf punten waar we hoofdpijn van kregen. Of beter: dit zijn de vijf redenen waarom wij de Samsung Galaxy S6 niet willen hebben.

 

1. Hij is heul duur

De goedkoopste versie van de Samsung Galaxy S6, die met 32GB geheugen, moet bijna 700 euro gaan kosten. De duurste Edge, met 128Gb aan opslag, gaat dik over de duizend heen. Dat is wel HEEL veel geld voor een smartphone – meer dan de duurste iPhone! Zeker na het echec van de S5, zijn wij niet meteen bereid zoveel euro’s neer te tellen voor een Samsung-telefoon.

2. TouchWiz blijft TouchWiz

Ze mogen de TouchWiz-schil om Android flink hebben uitgekleed en versimpeld, het blijft toch bokkevervelend om mee te werken. Probeer dat eens te veranderen – en dan echt grondig – voordat je een nieuwe smartphone in de markt zet.

3. Hij is niet meer waterdicht

Die nieuwe materialen zijn misschien een pluspunt voor de telefoon, maar het zorgt er tegelijk voor dat de S6 niet meer waterdicht is. Dat is toch wel even een flink stapje terug, hoor. In een markt waar waterschade nog steeds een van de meest voorkomende schadegevallen is, juist op dat punt inleveren? Niet slim.

 

http://instagram.com/p/zsZw6DKe17/

 

4. Hebben we hier een iPhone-kloon te pakken?

Metalen behuizing met een achterkant van glas. Mooi hoor, maar dat hebben we natuurlijk al eens gezien. Bij de iPhone nota bene, het toestel waar deze S6 mee moet gaan concurreren. En bij Apple hebben ze dat concept al lang en breed laten varen. Wij wachten alweer op alle rampfoto’s van gevallen toestellen, huilende kinderen, woedende gebruikers en die Turkse telefoonboer op de hoek die zijn inkomsten ziet verdubbelen door alle reparaties.

5. De batterij is niet te vervangen

Grote ergernis op de redactie van DB: dat de batterij van je smartphone na anderhalf jaar in een zucht en een scheet leeg is. Accu vervangen is dan een optie, behalve als dat niet kan. Kom er maar in, S6. Voorheen was het nog mogelijk om je Galaxy S-zoveel te voorzien van een nieuwe batterij, maar dat is dus verleden tijd. Hij kan wel draadloos opladen en is – naar eigen zeggen – tweemaal zo snel opgeladen als de iPhone 6, maar toch. Waarom zou je één van de pluspunten van je voorgaande toestellen omzetten in een nadeel?

 
Omdat we niet alleen maar zuur zijn, en ook de zon nog zien schijnen:

Check zeker ook: Vijf redenen waarom we de Samsung Galaxy S6 WEL willen kopen.

Reacties

 1. Jose Reyes

  Nog 1 ding de achter kant is ook van glas

 2. Jose Reyes

  Nog 1 ding de achter kant is ook van glas

 3. albertams

  Tja, doet me gelijk denken aan breekbaar !

 4. Jack Decker

  de iph ooh samsung…

 5. MacReady

  Geen Euro duurder dan de S2 met 16GB toen die in de markt werd gezet. Op dit moment de beste hardware (met afstand) en dan voor een duppie op de eerste rang willen zitten. Typisch…

 6. serlenga

  Besoin de mettre de l’ordre dans vos finances ? Vous avez besoin d’un
  crédit pour votre maison, pour vos affaires, pour achat de voiture,
  pour l’achat de moto, pour la création de vos propres entreprises,
  pour vos besoins personnels plus de doute. J’octroie des crédits
  personnels allant de 2000€ jusqu’à 2. 000.000€ avec un taux d’intérêt
  nominal de 2% quel que soit le montant. Veuillez nous préciser dans
  vos demandes de prêt le montant exact que vous souhaiteriez et la
  durée de remboursement.
  Contactez moi:falain26@gmail.com