Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Xiaomi presenteert Galaxy Note en 6 Plus concurrenten

Xiaomi presenteert Galaxy Note en 6 Plus concurrenten
Dennis de Vries

Het gaat goed met het Chinese Xiaomi. Het haalt de ene na de andere miljoeneninvestering binnen. De geschatte waarde van het bedrijf is hoger dan dat van een klein land en ondertussen maken ze ook nog een breed aanbod aan gadgets. Als zij dus een grote persconferentie houden om nieuwe producten te presenteren, dan gaan we er goed voor zitten. Hun nieuwe Mi Note en Note Pro zijn exemplarisch voor veel huidige Chinese techfabrikanten. Zoveel mogelijk specs voor zo weinig mogelijk geld bieden. En verder zo dicht mogelijk bij Apple en Samsung blijven.

Dat begint al bij de naam natuurlijk. Voor wie het afgelopen vier jaar in een grot heeft gezeten, een ‘Note’ is een beetje een Samsung-dingetje. De Mi Note Pro is het high-end model. Het heeft weliswaar geen stylus, hij heeft wel een 5,7 inch QHD beeldscherm, een Snapdragon 810 processor en 4GB aan RAM. Er is ook een voordeligere versie, de Mi Note, met een Full HD beeldscherm, Snapdragon 801 processor en 3GB aan RAM.

 


`
De Mi Note’s hebben een metalen rand rondom de zijkant lopen en zijn van de voor- en achterkant Gorilla Glass. Niet zomaar glas, overigens. Xiaomi wil wel even duidelijk maken dat het hier gaat om 2,5D glas aan de voorkant en 3D glas aan de achterkant. Poeh hee! In gewone-mensen-taal wil dat zeggen dat het glas een beetje bol loopt. Lekker. De 13 megapixel camera aan de achterkant is afkomstig van Sony en steekt niet uit de behuizing. Want telefoons met camera’s die uitsteken zijn voor prutsers. Dat wilde Xiaomi tijdens de keynote even heel duidelijk hebben.

 

Vertaling: 'Aple zuigt, koopt onze meuk'   (Foto: Engadget)

Vertaling: ‘Aple zuigt, koopt onze meuk’ (Foto: Engadget)

Het is nog niet duidelijk waneer de Mi Note’s in Nederland verkrijgbaar zijn. Voorlopig ben je aangewezen op import. De Note Pro kost omgerekend iets meer dan 450 euro. De voordeligere Note wordt 310 euro voor de 16GB of 385 euro voor de 64GB versie.

Xiaomi ienemini settop box

Xiaomi is overigens meer dan een telefoonfabrikant, ze produceren ook een breed aanbod aan gadgets. Denk aan luchtverversers, beveiligingscameraatjes, je kent het wel. Vandaag is daar de Mi Headphone bijgekomen die je naar wens kunt aanpassen van on-ear tot over-ear. En weer terug. Opvallender is de Mi Box Mini. Een settopbox die er voor zorgt dat je video en audio op al je apparaten in huis kunt streamen. Vooral het ‘mini’ deel moet je serieus nemen. Het kleine doosje is zo groot als de adapter aan de oplader van je smartphone en plugt rechtstreeks in het stopcontact.

mi-box-mini-1mi-box-mini-2