Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Xiaomi Mipad blijkbaar groot succes

Xiaomi Mipad blijkbaar groot succes
Ger
 • Op 7 juli 2014

De Xiaomi Mipad verkoopt belachelijk goed. Dat heeft Xiaomi zelf naar buiten gebracht. Een en ander valt te lezen op NUTech.nl. Spannend allemaal, maar de meer relevante vraag is: Hebben we ooit van dat merk gehoord?

Om maar direct antwoord te geven op de vraag uit de inleiding: als rechtgeaard tech- en gadgetjournalist heb ik natuurlijk best wel eens van deze Chinese fabrikant gehoord. Maar voor ons Hollanders is nieuws over Xiaomi niet per definitie heel interessant. Het merk maakt vooral producten die te koop zijn in China. En China ligt niet in Nederland, zoals we allemaal weten.

Xiaomi is een der velen budgetteers. Een beetje als Archos, maar dan anders. Gadgets als tablets en smartphones met dikke specs, voor weinig geld. De Xiaomi Mipad is daar een treffend voorbeeld van. Het heeft een 7,9 inch scherm, Tegra K1-processor en 2GB aan werkgeheugen. Foto’s schiet je met een 8 megapixelcamera en het zaakje draait op Android. Volgens BGR kun je het pareltje, dat in 3.59 minuten al vijftigduizend keer verkocht, voor omgerekend zo’n 200 euro oppikken.

 Xiaomi Mipad

 

Ander voorbeeld is de Xiaomi Mi3 smartphone. Deze telefoon heeft een 5 inch display met resolutie van 1920 x 1080 pixels, een 2.3 Ghz quad-core processor en 2GB RAM. Achterop zit een 13 megapixelcamera die in Full HD kan filmen. Prijs: omgerekend nog geen 177 euro. Aantal verkopen: al meer dan tien miljoen. Xiaomi is zelfs zo trots op deze cijfers dat ze onlangs een speciale gouden editie hebben uitgebracht.

 

Xiaomi Mi3

 

De apparaten van Xiaomi zien er overigens allemaal erg mooi uit, met een belangrijke nuance: het design hebben ze niet zelf bedacht. Simpel gezegd: het merk kopieert zich de tievus. Wellicht is dat de reden dat in Europa en Amerika Xiaomi nog geen voet aan de grond heeft gekregen. CEO Lei Jun zegt overigens internationale uitbreiding te overwegen. Binnenkort dus een Xiaomi Mipad bij jou in de buurt.

Hamvraag: zou jij zo’n Chinese specstopper overwegen?

Reacties

 1. PitaBroodje

  Xiaomi toestellen zijn qua prijs zeer aantrekkelijk in China, als je zo’n toestel hier naar toe wil halen lopen de kosten aardig op (douanerechten, verzendkosten, BTW). Afgezien daarvan hebben de toestellen goeie specificaties voor een belachelijk lage prijs.

  • Ger

   Jep, invoeren nooit doen natuurlijk.
   Bovendien zeggen goede specs vaak helemaal niets. Op het MWC in Barcelona kom je 324523 van die Chinese topnamakers tegen die gewoon driewerf niets zijn.

   Ik ben oprecht benieuwd of die toestellen van degelijke kwaliteit zijn. Zo ja, zou ik het best overwegen. Stock Android erop zetten en gaan met die banaan.

  • Hugo

   Alvast een antwoord dan. Ik heb een Xiaomi Mi2S uit China gehaald een jaar geleden nu en hij bevalt prima. Met de snapdragon 600 (1,7ghz) met 2gb ram en 32gb intern geheugen (niet uitbreidbaar) scoor ik rond de galaxy S4 qua benchmarks (27359 antutu (S4 geeft 27435) (11677 voor Quadrant Advanced). Batterij houd ’t gewoon een dag met redelijk intensief gebruik. Zelf heb ik er altijd een hoesje omheen en screenprotector dus geen krassen te bekennen. Camera is ook prima. Voor meer info en reviews en gebruikers zie tweakers.net. Prijs toen: 280 euro, Galaxy S4 toen: Nog niet geïntroduceert, maar bij introductie volgens tweakers rond de 550, tel uit je winst 😉 Wel kleiner scherm though, maar dat vind ik juist wel prettig. Hopelijk zijn de komende toestellen niet net als bij de S5 mini ook qua specs mini, want voor dep rijs hoef ik ’t niet te laten bij Xiaomi!

  • Ger

   Ha Hugo,

   Zat je toevallig in China en heb je ‘m opgepikt? Of heb je ‘m verscheept?

   Groet!

  • Hugo

   ik heb gebruik gemaakt van Ibuygou, een van de sites die aangeraden werd door andere gebruikers. Meerdere keren dingen besteld en alles keurig gekregen. Geen invoerrechten gehad nog bij ze via DHL 🙂 Ken nu 4 anderen met deze telefoon ook via hen (via mij en ik heb het dan weer bij die site besteld) en nog goed gegaan tot dusver, nooit gegarandeerd natuurlijk, maar ter indicatie wel handig.

 2. Saskia

  Vorig jaar 1e Xiaomi gekocht en beviel prima. Nu een 32 gb Xiaomi gekocht. deed t prima, maar met nieuwe sim kaart van andere provider loop ik tegen aan aantal problemen aan. Provider zegt dat het aan het toestel ligt; Muziek speelt wel af maar is niet hoorbaar. Geeft steeds aan dat er geen verbinding is, terwijl dat wel zo is. Bovendien raakt de accu binnen 5 uur leeg en wordt het toestel heel erg warm. Wie kan mij aan een antwoord helpen ? Alvast bedankt, vr. groet