Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Zenfone Selfie gepresenteerd, Asus lult er niet omheen

Zenfone Selfie gepresenteerd, Asus lult er niet omheen
Dennis de Vries

Momenteel is in Taipei de Computex computerbeurs bezig. Dat is traditioneel de plaats waar Asus een groot deel van zijn line-up bekend maakt. En dat is interessant, niet omdat het een enorme impact heeft op de Nederlandse mark, maar omdat Asus altijd heerlijk gekke producten presenteert. Ditmaal tonen ze de Asus Zenwatch 2, de ZenPad 8 Z380C en de Asus Zenfone Selfie. Die laatste bedenken we niet zelf, dat is de officiële naam van de telefoon.

Asus Zenfone Selfie

Je kon er op wachten dat het een keer zou gebeuren. Praktisch elke telefoonfabrikant heeft ooit al eens een claim gemaakt dat hun telefoon ideaal is om selfies mee te maken. Want dat is belangrijk. Waarom zou je een foto maken van iets waar je zelf niet op staat? Dus kreeg elk toestel met meer dan een 5 megapixel frontcam dat het afgelopen jaar is uitgebracht de officieuze subtitel van ‘selfietelefoon’. Maar niemand noemde het beestje bij de naam. Zelfs toen HTC een telefoon in het leven riep dat maar één doel – selfies- leek te hebben, noemden ze het ‘Desire Eye‘. Asus is lekker recht voor zijn raap. Hun selfietelefoon heet gewoon Zenfone Selfie.

De vergelijking met de HTC Desire Eye dringt zich direct weer op overigens. De Zenfone Selfie heeft een 13 megapixel camera aan de voor- en achterkant zitten. Dat zorgt een beetje voor een cycloop-look, maar als het goed is ook voor knappe selfies. Voor wie de score bijhoudt in de megapixelrace 2.0: de Asus Zenfone Selfie heeft samen met de Desire Eye de hoogste resolutie frontfacing camera. Een flitser ontbreekt natuuurlijk ook niet. Over verdere specs is nog niet veel duidelijk, behalve dat de Zenfone Selfie wordt aangedreven door een octa-core Qualcomm Snapdragon 615.

 

Verwisselbare covers waren nog nooit zo...handig

Verwisselbare covers waren nog nooit zo…handig

 

Daarmee is de koek nog niet op bij Asus. Hun ZenPad 8 Z380C is momenteel de meest modulaire tablet die je kunt vinden. Dat klinkt spannender dan het is overigens. Het enige bijzondere aan deze budget Android tablet, is dat je de covers aan de achterkant kunt vervangen. Je kunt kiezen voor een ander kleurtje, of zelfs voor een luxer materiaal. Maar toffer is het dat er ook covers zijn die speciale functionaliteit bieden. Eentje met zes extra speakers bijvoorbeeld. Of eentje met een ingebouwde accu voor 14 uurtjes extra tabletten. Lekkah!

Asus Zenwatch 2

Over wat nou precies de mooiste Android Wear smartwatch is, daar zijn de experts het nog niet over uit. Maar de ZenWatch doet zeker mee voor een toppositie. Vandaag heeft die een opvolger gekregen: de Zenwatch 2. Volgens Asus is de software volledig op de schop gegaan voor talloze verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Meest in het oog springende aanpassing aan de hardware is de knop aan de zijkant. Het is geen ‘digital crown’ ripoff van Apple, maar slechts een ordinaire homeknop.

 

Die digital crown aan de zijkant? Geen digitial crown. Gewoon een ouderwetse knop.

Asus stelt de hoogste eisen aan zijn stijlvolle en unieke gadget. Extra aandacht is uitgegaan naar de unieke spelling van het woord ‘Feburary’. Geen bug, een feature.

De Asus Zenwatch 2 komt er in twee formaten, eentje met 22mm bandjes en eentje met 18mm bandjes. Volgens Engadget kan de grotere versie ook dienen als powerbank voor je smartphone. Dat biedt alle voordelen van een smartwatch die nog sneller leeg is, en van een smartphone die nauwelijks voller wordt. Asus heeft niets gezegd over de prijzen en beschikbaarheid van hun Zenfone Selfie, hun Zenpad 8 of hun Zenwatch 2.