Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De 5 meest voorkomende iPhone 6 reparaties

De 5 meest voorkomende iPhone 6 reparaties
Afdeling Commercie

Trotse eigenaar van een iPhone 6? Tof, maar doe in hemelsnaam voorzichtig, want voor je het weet heb je iets in handen met minder functionaliteit dan een baksteen. Van krom scherm tot kapotte aan-knop, dit zijn volgens de handige boys van Smartrepair de vijf meest voorkomende iPhone 6-reparaties.

Nummer 1: Het scherm

We weten allemaal dat het scherm van je iPhone 6 kan barsten wanneer je deze laat vallen. Maar wat veel mensen niet weten is dat het ook kan gebeuren wanneer je op je iPhone 6 gaat zitten. De iPhone 6 is zo dun dat deze makkelijk kan buigen – je scherm is dan breekbaarder. Ben jij een van de ongelukkigen? Geen paniek! Je kunt er voor kiezen om een schermreparatie uit te laten voeren. Dit betekent dat het glazen scherm en het LCD-display volledig worden vervangen. Je kunt natuurlijk ook zelf proberen het scherm te vervangen, maar hier moeten we niet onvermeld bij laten dat we wekelijks mensen aan de balie hebben die zelf hun volledige smartphone daarna hebben gesloopt.

 

Nummer 2: Sensor flex kabel

Bij het gebruik van je iPhone 6 komt het weleens voor dat je hem ergens tegen aanstoot, laat vallen of in een dronken bui te hard op de grond laat vallen. Dit kan als gevolg hebben dat er een defect optreedt aan de zogenoemde ‘Sensor Flex-kabel’. Hierdoor schakelt het scherm niet meer automatisch uit wanneer je aan het bellen bent, nemen je filmpjes geen geluid meer op en kun je geen ‘selfies’ meer maken. Komt dit bekend voor? Wij kunnen de sensor flex-kabel voor je vervangen.

 

 

gebogeniphone

 

Nummer 3: Behuizing

Kun jij je iPhone 6 als wipwap gebruiken, wanneer je deze plat op de tafel legt? Dan is de behuizing kromgebogen, iets waar ehh… al veel over gezegd en geschreven is. Het is een veel voorkomend probleem, wat zorgt voor extra spanning op het scherm van je iPhone 6. De kans dat je scherm barst is hierdoor vele malen groter. Dit kun je voorkomen door de iPhone 6 niet mee te dragen in je broekzak en vervolgens te gaan zitten. Smartrepair kan de behuizing voor je rechtbuigen of hem vervangen. Wel neemt bij het rechtbuigen de sterkte van je behuizing af en blijft het een zwakke plek.

 

Nummer 4: Lightning Connector

De accu van de iPhone 6 gaat jammer genoeg nog niet oneindig mee. Typ je net het laatste woord van je Whatsapp bericht en valt je iPhone uit…. Dat werk.
Uit frustratie slingeren we hem wat lomp aan de lader en staan er niet altijd bij stil dat dit consequenties kan hebben. Doe je dit te vaak? Dan kan het zomaar zijn dat op een dag je oortelefoon, antenne, microfoon en je speakers defecten vertonen. Het vervangen van de lightning connector is dan de enige oplossing. Wanneer je iPhone 6 niet meer oplaadt, kan het zijn dat je lightning connector vol zit met stof. Pak dan een pincet, tandenborstel en lamp en je kunt beginnen met peuteren!

 

gesturesiphone6

 

Nummer 5: Aan/uit knop

Een knop die regelmatig wordt gebruikt is de aan- en uitknop. Veelvuldig gebruik kan er voor zorgen dat de knop moe wordt. Het knopje moet dan worden vervangen om de iPhone 6 weer volledig naar behoren te laten werken. Wil je een tijdelijke oplossing? Druk dan op de home knop en unlock de iPhone 6. Vervolgens ga je naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > en zet bij fysieke en motorische Assistive Touch op aan. Je krijgt nu een bol in je scherm die je overal neer kan zetten waar je maar wilt. Hiermee kun je nu de aan en uitknop bedienen.

Tip van de dag: gooi nooit gesmolten aluminium over je iPhone 6, dan kunnen onze reparateurs helaas niets meer voor je betekenen!

 

 

Op zoek naar iPhone reparatie Tilburg? Kom dan naar de nieuwe vestiging van Smartrepair! Kom je niet uit de buurt van Tilburg? Bezoek dan een van onze andere vestigingen of maak gebruik van onze ophaalservice.