Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (41) met de LG-perstrip en YouTube Music Pass

Paul Gersen

Maandagavond 23 juni: dat betekent natuurlijk keihard voetbal, maar ook een gloednieuwe aflevering van Uitbuiken! Vandaag bespreken we niet alleen de grandioze perstrip van Ger naar Korea – waar hij het nogal bont gemaakt heeft, zo schijnt – maar gaan we ook even in op YouTube Music Pass, de nieuwe muziekstreamdienst van Google waar een luchtje aan zit. Houd je vast, it is aflevering 41!

We beginnen deze week met Ger, die vorige week met zijn ballen in Zuid-Korea zat. niet voor vakantie, maar om te kijken wat LG daar allemaal aan het uitspoken is. En wat hij allemaal zag? heel veel slimme huishoudelijke apparaten. Lekker met je koelkast chatten, enzo. Nu klinkt dat een beetje raar en dat is het natuurlijk ook wel, maar Paul en Ger zien er nog wel enigszins toekomst in. Niet op de korte termijn, maar over een jaar of tien zouden we er allemaal aan kunnen zitten.

Warmer voor nu werden we van de LG G3, waar onze vriendelijke vriend al even mee mocht spelen. Of even: aan de foto’s die ze aldaar van hem gemaakt hebben lijkt Ger er niet van af te slaan geweest te zijn. Ze maakten er zelfs een kalender van… Binnenkort vind je de complete preview op Draadbreuk, vandaag al een klein inkijkje.

Nieuws: voetbalkijkers kopen minder tv’s, Google komt met een nieuwe tablet

Geen uitzending van Draadbreuk zonder nieuws dat vers van de pers komt. Zo blijkt vandaag dat er veul minder tv’s worden verkocht vanwege het WK voetbal dan twee jaar gelden bij het EK. Paul legt even uit waarom.

Verder komt Google met een nieuwe tablet die de naam Volantis gaat krijgen. 8,9 inch gaat-ie worden en de maker is HTC. Het apparaat krijgt een 64-bit processor, 2GB aan werkgeheugen, een opslagruimte van 16 of 32 GB, een scherm met een resolutie van 2048 bij 1440, een camera van 8 megapixel aan de achterkant en een van 3 megapixel aan de voorkant. Fijn!

YouTube Music Pass heeft een luchtje

Paul maakte zich de afgelopen week al een beetje druk om YouTube Music Pass. De online muziekdienst van Google wil namelijk muziek van kleine labels van de videosite gooien als ze niet een licentie-overeenkomst tekenen bij nieuwe dienst. Een beetje raar, zo luidt het understatement van het jaar van onze roodharige vriend. Waarom? Paul doet nog even uit de doeken wat de zelfverklaarde missie van Google was.

Dit en nog veel meer zie je vandaag in een nieuwe aflevering van Uitbuiken. Houd ‘m hier en zie volgende week weer een kakelverse aflevering. Hiep!

Tot volgende week!

Reacties

  1. Brian

    Hmm, Disqus is blijkbaar weg? En als Youtube door gaat met de music pass word ik echt depressief! Want ik kan me echt geen leven voor me zien zonder Arctic Monkeys ;'(

    • Disqus ligt er even uit ja, excuses. We proberen het weer op gang te brengen.

      Overigens is Music Pass vast niet het einde hoor. Luister je lekker Arctic Monkeys op Spotify. Of check je ze op Vimeo. Net zo gemakkelijk.