Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Smartphone overlevingstips tijdens carnaval

Smartphone overlevingstips tijdens carnaval
Afdeling Commercie

Aankomend weekend is het feest onder de wateren in het zuiden, namelijk carnaval! Officieel duurt carnaval van zondag tot en met dinsdag maar velen zijn al begonnen. In verschillende steden wordt er bijna 24 uur per dag carnaval gevierd. Dit kan veel vermogen vragen van jouw smartphone. Denk aan het opbellen van je vrienden, taxi’s of je nieuwe liefde! Maar velen gebruiken een smartphone ook voor andere doeleinden wat voor schade kan zorgen, Smartrepair vertelt graag wat je vooral niet moet doen tijdens carnaval met een smartphone!

1. Gebruik een smartphone niet als bieropener!

Kan jij niet wachten totdat er een koud biertje wordt geopend en heb je geen opener op zak? Gebruik je smartphone daar niet voor! Ook al heeft jouw telefoon Gorilla Glas, een aluminium behuizing of een goede smartphone hoes. Grote kans dat er toch iets mis gaat omdat je niet helemaal in de gaten hebt wat er gebeurt. Als gevolg kan de achterkant van je telefoon flink beschadigen of nog erger, het scherm kan barsten. Hoe logisch het op dat moment ook mag lijken, geloof ons nou maar: gebruik een smartphone gewoon niet als bieropener.

2. Laat je smartphone opgeborgen wanneer je naar de toilet gaat

Moet jij nodig naar de toilet en wil je snel iemand laten weten dat je op de wc zit? Niet doen! Na een paar drankjes werkt de zwaartekracht anders dan jij gewend bent. Voor je het weet glijdt jouw telefoon uit je handen, plons in de toilet. Waterschade omdat je telefoon kopje onder is gegaan in een kroegtoilet is het laatste wat je wilt tijdens carnaval.

3. Gebruik je telefoon alleen in noodgevallen

Wil jij graag filmen, foto’s maken en vrienden laten weten waar jij bent midden in een drukke kroeg? Let dan goed op dat het niet uit je handen wordt gestoten. Op het moment dat jij jouw telefoon uit je zak of tas haalt is het gebruik erg riskant. Voor je het weet komt er een dronken banaan aangelopen die tegen jou aan stoot en daar vliegt je telefoon. Het scherm is gebarsten en nu kan je het nummer van dat leuke meisje of jongen niet meer opslaan. Gebruik je telefoon dan ook alleen in noodgevallen.

4. Vergrendeling aan!

Zorg er voor dat de vergrendeling van jouw telefoon werkt. Een aantal kiezen er voor om dit uit te zetten omdat ze ‘m anders in een bepaalde fase van het drink-proces niet meer kunnen ontgrendelen. Dat is niet zo slim! Helemaal voorkomen dat jouw telefoon gestolen wordt is natuurlijk niet mogelijk. Maar als die wordt gestolen moet je het de dief natuurlijk zo moeilijk mogelijk maken. Kijk dus goed uit!

De beste keuze om er zeker van te zijn dat er niks gebeurt met jouw telefoon is het thuis laten van het toestel. Maar voor de velen is dit geen optie omdat ze anderen op de hoogte willen brengen van de plek waar ze carnaval vieren en foto’s willen maken. Zorg met carnaval er in ieder geval voor dat je een goede smartphone hoes hebt en dat je jouw smartphone altijd goed wegstopt.

Toch een kapotte carnavals-smartphone?

Mocht je wakker worden naast een kapotte telefoon? Kom dan naar Smartrepair. Binnen 30 minuten is jouw smartphone weer gerepareerd met de hoogste kwaliteit onderdelen en 12 maanden garanatie! Met een iPhone reparatie bij Smartrepair hoef je dus nooit lang carnaval te missen. Voor een iPhone reparatie in Nijmegen, Tilburg of andere stad kies je voor Smartrepair. Fijne carnaval!