Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Wat is in hemelsnaam een AVT’er?

Wat is in hemelsnaam een AVT’er?
Afdeling Commercie

Bij Draadbreuk zijn we een stelletje nerds. Dat ontkennen we niet eens. Geef ons een paar schroefjes, een Raspberry Pi en we zijn maanden zoet met het bouwen van de ultieme arcade-gamegadget. Jij vast ook. In dat geval is onderstaande video, starring Tim Haars – da’s die goos uit het meesterlijk grappige Ron Goossens’s Low Budget Stuntman – best interessant. 

Want dat gepiel met een soldeerbout of oude 486 MS-DOS Pc is allemaal leuk en aardig, maar centjes ga je er waarschijnlijk niet mee verdienen. Tim Haars gaat daarom op zoek naar toffe banen bij de Defensie voor handige types. Types zoals wij, en jij. Types die blij worden van dingen die werken.

What the hell is een AVT’er?

Weet jij bijvoorbeeld wat een Onderofficier Avionica doet? Nee. Wij ook niet. En dat is dus ergens zonde, want feitelijk doet zo’n, jawel, AVT’er dingen die wij (en jij) wel zouden willen doen. Zo zorg je er dus voor dat vliegtuigen, helikopters gewoon vliegen zoals ze moeten vliegen. Vet, noemen we dat. Je onderhoudt de motoren, hydraulica en pneumatische systemen.

Wij voelen ons doorgaans al mannelijk wanneer we een boekenkast Billy in elkaar hebben gezet. Stel je eens voor wanneer je een 345684563 miljard kilo wegend high tech apparaat de lucht in krijgt? Goed materieel komt alleen tot zijn recht als het wordt gebruikt en onderhouden door deskundige mensen. Daarom besteedt Defensie veel aandacht en tijd aan opleiding en training. Je krijgt volop kansen om jezelf te ontwikkelen, zowel professioneel als persoonlijk.

Lekker helikoptertje, wel.

Enthousiast geworden over het werk als technicus bij Defensie? Meld je dan aan voor een infodag op: werkenbijdefensie.nl/techniek. Wij zeggen doen. 

Deze post kwam tot stand in samenwerking met de Defensie.