Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Arstechnica, Buzzfeed & CNN

Draadbreuk verlinkt Arstechnica, Buzzfeed & CNN
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Valsspelen voor gevorderden

“Note 3’s benchmarking ‘adjustments’ inflate scores by up to 20%”

Arstechnica

Samsung speelt vals in benchmark-apps. Door wat handige software-aanpassingen lijkt de Galaxy Note 3 veel sneller dan hij in dagelijks gebruik is. Is dat erg? Nee, maar liegen is niet netjes en dat geldt ook voor Samsung. De leugens kwamen aan het licht toen techsite Arstechnica onraad rook en de software van de Note 3 vol-le-dig uit elkaar trok. Volgens AnandTech is het nog erger: bijna alle fabrikanten van Android maken zich schuldig aan deze digitale doping. De Tour is er niets bij.

 

De échte Trevor

“An Interview With Steven Ogg, The Voice Of GTA V’s Trevor”

Buzzfeed

Onze favoriete psychopatische hillbilly is momenteel Trevor, het leukste personage uit GTA V. Buzzfeed heeft een interview met de acteur die het gevloek en getier mocht inspreken. Anders dan bij Bart Simpson of Meg Griffin lijkt deze Steven Ogg wel ge-typecast. Met een vieze pornosnor, een mat in de nek en dezelfde gelaatstrekken lijkt hij de vleesgeworden Trevor. In het dagelijks leven is Ogg alleen een stuk netter. “Nope. Not a drug guy”

 

Nog meer stemmen

‘I’m the original voice of Siri’

CNN

Ook Siri, Apple’s digitale assistente, is ooit ingesproken door iemand. Iemand die in zich in 2005 uren en uren achtereen opsloot in een opnamestudio om compleet willekeurige zinnen in te spreken. Iemand die jaren later die zinnen tot haar eigen verrassing op een iPhone terug hoorde. Die ‘iemand’, zo bleek deze week, is Susan Bennet. CNN heeft een interview (met video) en hoewel Siri, door gebrek aan Nederlands, hier nog niet echt aanslaat is het een interessant blikje achter de schermen.

 

Privacy

“Fingerprints are Usernames, not Passwords”

Dustinkirkland.com

Innovatie is mooi. Zo mooi zelfs dat het ons af en toe verblind. De vingerprintscanner van de nieuwe iPhone bijvoorbeeld. Klinkt retehandig, tot je echt in de voors en tegens duikt. Dustin Kirkland legt het uit, wij knikken ja en amen.

 

laten we Microkia niet vergeten

“One month after Nokia deal, what is Microsoft’s plan?”

The Verge

Vreemde gewoonte. Een maand geleden was het belangrijkste nieuws, ooit, van de hele wereld, op elke techsite, dat Nokia werd overgenomen door Microsoft. Er werd gepubliceerd, geschreeuwd, getweet en vooral veel gespeculeerd. We zijn een maand verder, het stof is neergedaald en inmiddels hoor je er weinig meer over. Maar daarmee is de kous nog niet af. Gelukkig pakt The Verge het weer even op, en kijkt een maand later naar wat er nu écht gaat gebeuren. Het antwoord? ‘Er zijn nog een hoop vraagtekens.’