Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (128) met de iPhone 8, Captain America en HTC Nexus!

captain america civil war
Mart Opdam

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je met Draadbreuk in de weer bent. Daarom blikken we wekelijks in ’t Wereldje terug op de raarste zaken die voorbij kwamen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

3. Captain America: Civil War is uit(gebroken)

Ik verwachtte een aaneenschakeling van onzinnige actie, een flinterdun verhaaltje, verwijzingen naar andere Marvel films en honderden easter eggs die ik niet begrijp. Daar bleek ik niet ver naast te zitten. Collega Ger en ik zijn het even gaan checken voor jullie.

De Marvel franchise is inmiddels aardig gegroeid. De teller staat, inclusief de Captain America Civil War, op 13. Daar gaat dit jaar Doctor Strange nog bij komen. Veel mensen zijn altijd negatief over franchises, snap ik wel: het is een beetje geldklopperij en de films worden er meestal niet beter van. Maar toch ben ik altijd wel nieuwsgierig naar de films – het is zo lekker niets-aan-de-hand-eenvoudige-actie. Civil War is de derde uit de reeks onder de vlag van Captain America. Nou, Ger en ik kwamen niet echt lekker uit de bioscoopzaal, kan ik je melden. Dat kan ook komen doordat we de middagversie hadden gepakt en dus tussen de gezinnetjes zaten, maar buiten dat, was de film ook ontzettend kut. Het flinterdunne verhaallijntje werd gecombineerd door onzinnige acties. Geen normaal denkende superheld, zou de situatie zo aanpakken als de complete cast van dit magere stukje cinematografie. Geen aanrader, ook niet voor de fans dus. [Eventueel spoiler-alert!] Wel geinig: de Ant-Man en Spiderman maakten hun opwachting!

2. Natuurlijk weer dingen gelekt over de iPhone 8

iphone 8

‘Zo moeilijk is het toch niet om een iPhone te breaken?’


Het is ze weer gelukt hoor, de mannen uit Cupertino. Ons laten schrijven over een eventueel ontwerp van de iPhone 8. De iPhone 7 is nog niet eens uit, verdomme. Dit vind ik altijd zo’n goedkoop trucje om te kijken wat ‘men’ ervan zou vinden. Nou dan kun je het ook krijgen ook. Maar eerst zal ik je even bijpraten.

De nieuwe iPhhone 8, die pas eind 2017 uit gaat komen, wordt van glas. Ja dat lees je goed. Dit is wel één van die geruchten die je al langer voorbij hebt kunnen zien komen, maar deze week is de shit echt aan. Dit nieuws was al oud, maar wordt dan wel opgepikt door sites als Elle en iPhoned. Helemaal niet verkeerd hoor dat er over geruchten geschreven wordt, alleen moet je niet vergeten dat het ook een marketinginstrument van Apple is. Als je kijkt naar wie dit gelekt heeft dan zou dat zomaar kunnen kloppen. Toch kan het zo zijn dat Apple het journaille weer is voor het karretje spant om te kijken wat het grote publiek van een glazen behuizing vindt. Mijn bescheiden mening? Rete-idioot. Wat is er mis met metaal? Of die nieuwe telefoon van CAT, niet kapot te krijgen.

1. HTC gaat de nieuwe Nexussen bouwen, misschien

nexus haring lekkerbekje

De Nexus L1 en H1


Een gebed zonder einde lijkt het. De Nexus-smartphone wedstrijd van Google. Onder andere Samsung, HTC, LG, Motorola en als laatste Huawei mochten de honneurs waarnemen. De laatste 2 versies zijn in november uitgekomen, de 5X en 6P. De wedstrijd over wie de volgende telefoontjes voor de zoekmachine gaat bouwen is altijd voer voor discussie. Waar een discussie is, hebben wij graag het laatste woord.

En dat ronde-tafel-gesprek is elk jaar weer genieten, wat zeg ik, elke week! Daar doen wij natuurlijk ook gretig aan mee. De bekende lekkert Evan Blass kwam met dit nieuwtje: de man weet dat HTC twee toestellen gaat ontwikkelen. De M1 en de S1, Marlin en Sailfish. Oké, prima. Daar is het eerste punt om elkaar over in de haren te vliegen. De namen zijn namelijk visnamen, en die gebruiken ze altijd voor de Nexus toestellen, dus dan zal het wel kloppen. Hmm, ik hoorde laatst dat Alcatel de nieuwe Nexussen gaat maken. Ze gaan de H1 en de L1 heten, de Haring en de Lekkerbek. Dat heb je hier als eerst gehoord! Verder zouden de geruchten ook kloppen omdat AndroidPolice met een vergelijkbare lek op de proppen kwam. Nou ja prima dan gaat HTC ze toch weer bouwen, kan mij geen ruk schelen. Laat Google zelf maar eens een telefoon proberen te bouwen.