Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (100), de jubileumeditie met ode’s aan onze helden!

’t Wereldje (100), de jubileumeditie met ode’s aan onze helden!
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: liefst honderd keer was ’t Wereldje de uitlaatklep voor Draadbreuk om alles wat we op ons pad tegen kwamen een plaats te geven. Deze week geen frustraties, maar juist een ode van de fenomenen die deze rubriek vormgaven. Zonder jullie hadden we het niet gered!

 

5. Joost Schellevis en Arnoud Wokke

 

Zoek de Arnoost!

Zoek de Arnoost!

 

We hebben natuurijk al onze concullega’s van het techjournaille lief, maar het meest zijn we op het Tweakers-duo Joost Schellevis en Arnoud Wokke. Je hebt Kimye, Chavril, Brangelina en Arnoost. Wat die twee zo bijzonder maakt? Joost is het geweten van Nederland techland. Als er iets speelt op privacygebied, is hij degene die ons even uitlegt hoe de vork in de steel zit. Goed, dat kan af en toe wat betweterig overkomen, maar fok it: zonder Joost hadden we waarschijnlijk allang ons kontje aan Google verkocht. Arnoud is, naast de smartphone-man bij Tweakers en uitstekend journalist ook degene die een klein beetje humor brengt, daar op de redactie. Kijk, we pakken gewoon deze foto er weer eens bij. Bij persuitjes hopen we altijd dat hij erbij is, want het is een gezellige vent. Jammer dat hij nooit danst, want de bijnaam ‘Wokkie Wokstrot met zijn elastieken benen’ ligt bij ons al jaren op de plank. Maar Arnoost is niet meer. Joost begint namelijk in september bij de NOS. Een mooie stap natuurlijk, maar ook het einde van het tijdperk. Aan de andere kant: Arwout bekt ook wel lekker.

4. Google Glass-dragers

 

Alsjeblieft, kom snel terug!

Alsjeblieft, kom snel terug!

 

Opeens kom je tot het besef dat je al maanden met goede zin wakker wordt. Dat de vogels ’s ochtends net iets harder fluiten dan een jaar geleden. Er dartelen hertjes voorbij en er prijkt een regenboog aan de horizon. Het leven is mooi, de zon schijnt altijd en toch mis je iets. Zonder iets lelijks is er namelijk ook niks moois. Wat is het dan dat we zo hard missen? De Google Glass of nog beter: de dragers ervan. Dik een jaar lang foeterden we op die lui die ongegeneerd met zo’n ding op de neus en een besmuikt glimlachje eronder een café binnenliepen en lekker in het midden lieten of ze iemand aan het filmen waren of niet. Stoom kwam wekelijks uit de oren. Maar toen kwam het nieuws dat Google de slimme bril voorlopig terugtrok en niet voor consumenten beschikbaar maakte. De champagne werd ontkurkt en Draadbreuk heel erg dronken. Maar direct daarna begon de grote leegte. Natuurlijk konden we nog wel flink tekeer gaan op andere rare zaken in het techwereldje, maar zo vertrouwd als bij de Google Glass werd het nooit. Daarom sloeg ons hart heel even over toen we twee weken terug vernamen dat Google werkt aan een nieuwe versie. Och, wat kunnen we binnenkort er weer lekker met gestrekt been in.

 

3. Vincent Everts

 

Ach, van zo'n man kun je toch alleen maar houden?

Ach, van zo’n man kun je toch alleen maar houden?

 

VINCENT EVERTS. Die naam moet je eigenlijk altijd met hoofdletters schrijven. Waarom? Omdat VINCENT EVERTS zelf een wandelend uitroepteken is. Goed, we hebben ‘m in deze rubriek een aantal keer flink bij de kladden gepakt, maar dat komt natuurlijk ook gewoon omdat hij zo opvalt. VINCENT EVERTS loopt niet ergens door de achterdeur binnen, maar hij rijdt het liefst zijn Tesla dwars door de voorpui de receptie in. Je hebt altijd het idee dat hij met een cameraploeg van vijf man sterk op pad is, zo’n stennis komt er vanaf, maar dat is maar schijn. Feitelijk is het alleen hij met z’n selfiestick. VINCENT EVERTS kent geen bescheidenheid, komt in interviews nogal opdringerig over en belt niet met zijn telefoon in de auto, maar belt met de ene telefoon en filmt dat met de ander terwijl hij op de middelste baan van de snelweg zit. Daar kun je heel veel van vinden, maar ondertussen ken iedereen hem en krijgt hij alles voor elkaar. We bedoelen: VINCENT EVERTS rijdt dus wel in een Tesla. En daar moet je eigenlijk gewoon bewondering voor hebben.

2. Will.i.am

 

will.i.am

Als dat de nieuwe Google Glass wordt, kan ’t Wereldje de rest van het jaar niet meer stuk

 

 

Vroeger had je in tekenfilms zo’n grote haak die van achter de coulissen heel slechte artiesten bij hun nek van het podium af trok. ’t Wereldje heeft de afgelopen twee jaar getracht die haak voor Will.i.am te zijn, maar we moeten concluderen dat het niet gelukt is. De rapper dartelt nog steeds vrolijk rond in onze branche. Wat is dat toch? Je hoeft maar je haar raar te knippen, een gek hoedje op te zetten en een geruite broek met één opgerolde pijp aan te trekken en in de gadget-industrie denkt men dat je stijl hebt. Lexus gebruikt de Black Eyed Pea als uithangbord, meneer heeft een smartwatch die je geen smartwatch mag noemen en hij wordt overal ingevlogen om presentaties te doen. Kijk: zo wordt je als branche dus totaal niet meer serieus genomen door de rest van de wereld.

De grote vraag: is dat erg? Is het niet zo dat de techindustrie eigenlijk veel te grauw is met al die product-specs en dergelijke? En is het daarom niet fijn dat er ook ergens een halve debiel rondloopt die dingen zegt en waar mensen knikken maar denken: wat zegt die vent in hemelsnaam? Want laten we eerlijk zijn: Will.i.am over technologie horen praten is als je opa die onder water zonder kunstgebit in Opzij van Herman van Veen aan het zingen is: daar valt niks van te maken. Daarom vandaag eens een positieve noot over de, kuch, muzikant. Fijn dat je er bent, Wil! En volgende week zagen we je weer bij de enkels af.

 

1. Alle persvoorlichtingsmevrouwen en -meneren

 

Dit is doorgaans de expressie als een persvoorlichter ons mailt en er daarna achter komt dat er een foutje in zit

Dit is doorgaans de expressie als een persvoorlichter ons mailt en er daarna achter komt dat er een foutje in zit

 

Maar als er iemand is die we voor deze rubriek moeten bedanken, dan zijn het natuurlijk die mensen die ons wekelijks voorzien van rare persberichten, informeren over belachelijke producten en uitnodigen voor hilarische productpresentaties en events: de persvoorlichters! Man, wat moet het een hel zijn voor die mensen sinds wij er zijn. Fouten maken is menselijk en moet ook, anders kun je niet groeien in je vak. Maar we snappen wel dat ieder uitgaand mailtje naar het journaille tegenwoordig twee keer extra wordt gelezen voordat het verstuurd wordt. Het schijnt dat woordvoerders sinds de komst van Draadbreuk mediatraining krijgen, zo bang zijn ze om zich te verspreken. Tja, je hoeft maar een verkeerd woord te gebruiken of je leest het op zaterdag terug. Maar lieve mensen, trek het je niet aan. We doen het om jullie scherp te houden, en omdat we wel van een geintje houden. Volgende keer doen we weer een biertje. Met jullie allemaal. Want jullie weten: Draadbreuk <3 persvoorlichters.

Fotocredits:

Header: IMG_7643 via photopin (license)
Tweakers: www.tweakers.net
Will.i.am: The Black Eyed Peas @ Morumbi 04.11.2010 via photopin (license)
Handjes: Scared Nate via photopin (license)